Linta: Nastavak neprijateljske politike prema Srbiji

Tanjug

24. 11. 2017. u 14:20

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao nastavak neprijateljske politike prema Srbiji odluku Vlade Hrvatske da u parlament uputi konačni predlog Zakona o hrvatskim veteranima

Линта: Наставак непријатељске политике према Србији

Foto Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao nastavak neprijateljske politike prema Srbiji odluku Vlade Hrvatske da u parlament uputi konačni predlog Zakona o hrvatskim veteranima u kome se navodi su oni "odbranili Hrvatsku od oružane agresije koju su izvršile Srbija, Crna Gora, Jugoslovenska narodna armija, s oružanom pubunom dela srpskog naroda u Hrvatskoj".

"Teorija o takozvanoj srpskoj agresiji je providni pokušaj da se sakriju rezultati proustaške politike Franje Tuđmana, to jest proterivanje pola miliona Srba, brojni nekažnjeni zločni nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima i sistematsko uništavanje, pljačkanje i otimanje srpske imovine", ističe se u pisanoj izjavi.

PROČITAJTE JOŠ - Linta: Ne verujem u dobru volju Kitarović

Tuđmanova proustaška Hrvatska je odmah po dolasku na vlast formirala paravojne formacije i izvršila agresiju na Srbe u Hrvatskoj, na Jugoslaviju i na JNA s ciljem stvaranja hrvatske države bez ili sa što manje Srba, naveo je Linta i dodao da su u tome su uspeli zahvaljujući pogrešnoj i licemernoj politici zapadnih sila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

IV. BRIG. ZNG /SPLITSKA/

24.11.2017. 18:16

Čudi me kako najpoznatiji instituti za historiju ne vide ovog genijalca koji gubi vrijeme prikazivanja ne daleke prošlosti neukim i slabo obrazovnim građanima širom Balkana. Ovakav genij nije iskorišten i krajnje je vrijeme da se to promjeni.

komandant 1001

25.11.2017. 00:49

@IV. BRIG. ZNG /SPLITSKA/ - SPLITSKA.....vi kao namerno izbegavate slučaj Srba u HR pre samog rata! Vi kao neće da znate za "Ore", sisačke peći,zagrebački velesajam, Sleme, Galavševe "selotejpe" etc.etc. izbacivanje Srba iz stanova, sa poslova..... Pa šta su trebali Srbi da urade?

Ante

25.11.2017. 10:17

@IV. BRIG. ZNG /SPLITSKA/ - BRIG živi bili pa videli ako se odcepi Dalmacija (veoma moguće) da te pitam za tvoju istoriju?

laik

26.11.2017. 06:52

Treba neko da ide ratovati za NATO,zasto se čudite reakcijama međunarodne zajednice i haškog suda,Pa zato se sudi Srbima,sto nece da ratuju za druge nego za svoju avliju i uporno daju do znanja istima da je to pogrešno sto rade. I to skupo plaćaju.