Računari i Galaksija

Samsung planira da otvori AI istraživački centar

Samsung Electronics Co. Ltd. pojačava svoje prisustvo u svetu veštačke inteligencije uz otvaranje novog istraživačkog centra usmerenog na mašinsko učenje. Plan je da novim istraživačkim centrom za veštačku inteligenciju upravljaju dva glavna preduzeća kompanije Samsung, odnosno njegova potrošačka elektronika i sektor za mobilne telefone, rekla je kompanija. Ti sektori će koristiti centar kako bi razvijali nove tehnologije, rekao je Samsung za Reuters, međutim, još nije rečeno gde će se novi centar nalaziti.

PCPress.rs Image

Većina napora kompanije Samsung u AI oblasti do sada je bila fokusirana na njihovom digitalnom asistentu Bixby-u, koji je lansiran ranije ove godine. Bixby je konkurent tehnologijama kao što je Siri kompanije Apple i Google Inc. Asistent, i ima za cilj da korejskoj firmi obezbedi položaj u AI sektoru za potrošače, koji je sve konkurentniji segment tržišta. Samsung je saopštio da će im novi istraživački centar pomoći da steknu veću ekspertizu u cilju širenja Bixby-evih sposobnosti. AI brzo postaje važna tehnologija za pametne telefone jer se koristi za napajanje aplikacija, povećanje performansi i poboljšavanje sigurnosti.

Pročitajte i:  Google koristi AI da organizuje i prilagodi vaš Chrome  

Samsung je već rekao da će AI biti uključen kao glavna prodajna tačka njihovog sledećeg vodećeg pametnog telefona, Galaxy S9, koji će izaći 2018. Kompanija je već ove godine otvorila jedan istraživački centar u Montrealu, čiji sastav čine kanadski i korejski studenti u partnerstvu sa Univerzitetom u Montrealu i fokusiran je na tehnologije kao što su automatizacija i računarska vizija.

Izvor: SiliconANGLE

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,