Obradović: Neću se pozivati na poslanički imunitet 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da se neće pozivati na poslanički imunitet povodom krivične prijave protiv njega i pokreta, već da će izneti istinu o nasilničkom ponašanju aktuelne vlasti.

Kako ističe u saopštenju, svi incidenti u Skupštini su izazvani od strane vladajuće partije, koja „drži sve poluge moći u svojim rukama“.

„Predsedavajući je taj koji gasi mikrofone, kažnjava i isključuje narodne poslanike opozicije kako bi sprečio kritiku vlasti. Sve što radi opozicija je reakcija na takvo nasilničko ponašanje vlasti i predstavlja borbu za slobodu misli i govora kao osnovno demokratsko pravo“, ističe Obradović.

Obradović podseća da je Maja Gojković 1994. godine bila poslanik opozicije u Saveznoj skupštini, kada je, kako kaže, vređala predsedavajućeg Radomana Božovića i tražila da izađe napolje.

„Kao i njegova partijska koleginica Maja Gojković, i Aleksandar Martinović ima različite aršine sada kada je na vlasti od onih koje je imao dok je bio u opoziciji. Naime, Martinović, koji je svojim bahatim ponašanjem prema narodnim poslanicima opozicije više puta izazvao incidente na sednicama Administrativnog odbora Narodne skupštine, zaboravio je svoje rane političke radove“, ističe Obradović.

Podsetio je i kako je Martinović reagovao na incident u kome je tadašnji poslanik SRS Gordana Pop Lazić 2009. godine u Skupštini gađala cipelom tadašnjeg predsednika Skupštine Gordanu Čomić: „Gordana Pop Lazić jasno je pokazala da SRS ne pristaje na tiraniju koja se sprovodi nad narodnim poslanicima. Narodni poslanici, posebno narodni poslanici iz opozicije, imaju pravo da izraze svoje sumnje, svoje rezerve, svoje kritičke primedbe“, izjavio je tada Martinović.

Obradović je istakao da je siguran da će nadležne institucije uzeti u obzir argumente ovih „vrhunskih pravnih stručnjaka“, jer, kako kaže, ni mi danas ne pristajemo na tiraniju Maje Gojković i Martinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari