Завршен трећи циклус пројекта “Учим+знам=вредим”

НОВИ САД: Свечаном доделом признања најбољим ђацима војвођанских школа који су учествовали у пројекту “Учим+Знам = Вредим” у холу зграде Покрајинске владе завршен је трећи циклус акције промоције најбољих ђака и малдих талената коју организује Удружење за промоцију друштвене одговорности.
ucim znam vredim RHA
Фото: Dnevnik.rs

Половином октобра на 30 локација у Новом Саду на булбордима је представљено 150 ученика основних и средњих школа с територије града који су у протеклој школској години оставрили најзначајније државне и међународне успехе на такмичењима из области науке и уметности.

Такође, више од 30 билборд паноа с најбољим ученицима постављено је и у општинама Сремски Карловци, Жабаљ, Србобран, Бачки Петровац, Беочин и Темерин. Тако је на 60 билборда промовисано више од 200 успешних основаца и средњошколаца, њихова младост, знање и вредноћа.

Све њих је као домаћин поздравио и честитао им на успесима потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, истакавши да је њихова промоција најбољи знак повратка правим вредностима.

Фото: Dnevnik.rs

„Своје место у пројекту обезбедили сте искључиво својим резултатима у наставним и ваннаставним активностима које постижете као пример и узор, као нешто чему свако треба да тежи“, рекао је Милићевић

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић је уз честитке награђенима истакао задовољство што пројекат из године у годину окупља све више ученика, као и оних су спремни да стану иза и помогну пројекат “Учим+Знам=Вредим”.

„За овакве младе људе нема превише места у јавности. Они су углавном скрајнути или невидљиви за медије. Међутим, сви овде окупљени и они до којих ће вест о воме доћи, сведоци су да ова земља има потенцијал, има наде и да је број онох који се боре за нови систем вредности стално повећава“, рекао је Савановић.

Фото: Марија Гал/ Дневник

Марија Гал из Жабља завршила је Основну школу “Милош Црњански” и сада је средњошколка.

„Постигла сам разне успехе на окружним и републичким такмичењима и ђак сам генерације. Мојим другарима из школе је било драго због мене. Пријатан је то осећај, можда ћу неком и ја постати узор“,  рекла је Марија.

Фото: Весна Васић/ Дневник

Срборбран је красио билборд с ликом Весне Васић која је завршила Основну школу “Вук Караџић”.

„Овде и на билборд сам дсопела тако што сам била ђак генерације. Билборд се налазио у центру Србобрана, поред аутобуске станице и стварно су сви могли да га виде. Моје друштво ме је подржало и веома су поносни не мене. Надам се да ћу тако наставити и сада у Гиманизији “Јован Јовановић Змај” у Новом Саду, где сам на првој години природно математичког смера“, казала нам је Весна.

Фото: Мирослав Грубић/ Дневник

Мирослав Грубић, осмак у Основној школи при Гимназији “Јован Јовановић Змај” У новом Саду, рекао је да је да на билборду буде заслужио знањем из математике и програмирања.

„Заслужио сам то и бављењем плесом и учешћем на такмичењима и претпостављам да ћу поред Јовине гимназије школовање наставити паралелно и у Средњој балетској школи, на одсеку за савремену игру“, каже Грубић.

Фото: Ксенија Мудри/ Дневник

Ксенија Мудри иде у осми разред Основне школе “Јован Јовановић Змај” у Сремској Каменици.

„Волим да учим и да се такмичим и тако сам доспела у ово друштво набољих. Омиљени су ми историја и математика и план ми је да упишем неку од гимназија у Новом Саду“, каже Ксенија.

Иначе, њен билборд се налази код сатдиона “Карађорђе” и, како нам је рекла реакције вршњака су на то биле релативно позитивне.

У музичком делу програма наступили су хорови Основне школе “Јован Поповић” и хор Гимназије “Јован Јовановић Змај”из Новог Сада, који се као најуспешнији наш срдњошколски хор нашо на једном од билборда. Генерални спонзор пројекта ”Учим+Знам= Вредим” је и ове године Ерсте банка.

В. Црњански

Форт: Р. Хаџић

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести