Pritvor za albanskog ekstremistu: Kurti 30 dana na "hlađenju" (VIDEO)

Kurtiju su lisice praktično stavljene na ulici

  • 1

Za troje poslanika opozicionog pokreta Samoopredeljenje, među kojima je i osnivač tog pokreta Aljbin Kurti, određen je jednomesečni pritvor, nakon što su oni ranije danas uhapšeni po poternici suda zbog neodazivanja na sudski poziv.

EKSKLUZIVNI SNIMAK hapšenja najvećeg albanskog ekstremiste u Prištini! (VIDEO)

Kurti je spektakularno uhapšen jutros ispred zgrade parlamenta po nalogu Osnovnog suda u Prištini, a osim njega uhapšene su još dve poslanice tog političkog subjekta, Aljbuljena Hadžiju i Donika Kadaj Bujupi.

Kurtiju su lisice praktično stavljene na ulici, a policija je koristila suzavac kako bi razbila grupu ljudi i uspela da osnivača Samoopredeljeja bezbedno odvede do kola, dok je u koškanju koje je u tom trenutku nastalo povređeno pet policajaca, javio je AP.

Poslanici Samoopredeljenja su sprovedeni u pritvorsku jedinicu Osnovnog suda u Prištini, a potom im je određen jednomesečni pritvor.

Inače, kosovska policija je juče viđena ispred Kurtijevog stana u Prištini gde ga navodno nije pronašla, a pretražila je i kancelarije Samoopredeljenja u kosovskom parlamentu.

Pogledajte hapšenje Kurtija:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA