LJimaj: Voleo bih da znam kako se osećaju oni koji su namestili dokaze protiv mene i saradnika

Tanjug

24. 11. 2017. u 17:20

Fatmir Ljimaj, zamenik kosovskog premijera, oslobođen je danas optužbe za organizovani kriminal i zloupotrebu službenog položaja

Љимај: Волео бих да знам како се осећају они који су наместили доказе против мене и сарадника

Foto Tanjug, AP Photo/Visar Kryeziu

Potpredsednik Vlade Kosova Fatmir Ljimaj danas je u Prištini posle oslobađanja od optužnica za organizovani kriminal izjavio da bi voleo da zna kako se osećaju oni koji su namestili dokaze protiv njega i njegovih saradnika.

U Osnovnom sudu u Prištini, Ljimaj, inače bivši ministar, oslobođen je optužbi za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja kao i uzimanje mita i nedeklarisanje novca dobijenog tokom izborne kampanje.

Ljimaj Srbe spaljivao u krečani

Za sve četiri tačke optužnice Ljimaj koji je lider Inicijative za Kosovo, kao i četvorica optuženih Nedžat Krasnići, Endrit Šalja, Špetim Teljaku i Fljorim Zuka su oslobodjeni optužnice.

Ljajimaj je na konferenciji za novinare izjavio kako je država "uhvaćena" ne spominjući ko je to uradio.

"Biću zastavnik oslobađanja države, biću u odbrani dela koje neće dozvoliti gaženje ljudskih prava i sloboda", kazao je on.

Poručio je da se njegova stranka, Inicijativa za Kosovo, on i bivši predsednik Skupštine Kosova, Jakup Krasnići "snažno vraćaju" na scenu i da rade na stvaranju novih radnih mesta i razvoju poljoprivrede.

Oslobađajuću presudu Ljimaj je nazvao pobedom argumenata i činjenica i ljudi koji vole svoju zemlju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

наставак

24.11.2017. 20:30

@Profa I - Ово - ta eu pravda - отворено прераста у еу - спрдњу