Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Pretresi na području Tuzlanskog kantona: Pronađeno oružje, municija i droga

Pretresi na području Tuzlanskog kantona: Pronađeno oružje, municija i droga

U pretresu na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija i droga, dok će protiv pet osoba biti podnesen izveštaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su posedovali zakonom zabranjene predmete, saopšteno je danas iz MUP Tuzlanskog kantona.

policija ilustracija Foto: abc.ba / Arhiva
policija ilustracija
Foto: Klix.ba / RAS Srbija

U Srebreniku kod osobe A.H. pronađena je malokalibarska puška, automatska puška, vazdušna puška, stari pištolj, improvizovana puščana cev, rashodovana automatska puška, pet ručnih bombi, četiri tela od ručne bombe, pištolj, oko 900 komada municije različitog kalibra, oko 60 komada lovačke municije, dva ručna bacača, delovi za pravljenje i punjenje municije, osam stabljika marihuane i 39 semenki "kanabisa".

Protiv A.H. će nakon kriminalističke obrade biti podnesen izveštaj Kantonalnom tužilaštavu Tuzla zbog sumnje da je posedovalo navedene predmete.

Prilikom pretresa u Tuzli kod osobe E.M. pronađeni su TV plazma i veća količina alata koji potiču iz krivičnih dela teška krađa, dok je kod lica R.M. iz Tuzle pronađen gasni pištolj za koji nije posedovao odobrenje.

U pretresu kod osobe B.G. iz Tuzle pronađena su četiri manja pakovanja kanabisa i dva manja pakovanja sa materijom koja podseća na drogu "spid". Protiv ovih osoba biće podnesen izveštaj nadležnom tužilaštvu.

Tokom pretresa na području opštine Gračanica, kod osobe J.K. pronađena su dva kuhinjska noža i kašika sa tragovima materije koja podseća na drogu "spid".

I protiv J.K. će u slučaju pozitivnog nalaza veštačenja na opojnu drogu biti podnesen izveštaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.