Najnovije vesti
Vesti Hronika
KiM: Uhapšenim poslanicima određen jednomesečni pritvor

KiM: Uhapšenim poslanicima određen jednomesečni pritvor

Poslanicima radikalnog albanskog pokreta "Samoopredeljenje" Aljbinu Kurtiju, Aljbuljeni Hadžiju i Doniki Kadaj Bujupi, koji su jutros uhapšeni na ulazu u zgradu Skupštine samoproglašenog Kosova, određen je jednomesečni pritvor.

Kosovo i Metohija Foto: Nikolija Košak / RAS Srbija
Kosovo i Metohija
Foto: Nikolija Košak / RAS Srbija

Iz "Samoopredeljenja" je saopšteno da je troje članova ovog pokreta osuđeno na jednomesečni pritovor zbog progona kojem su izloženi njegovi članovi i aktivisti.

Visar Imeri izjavio je u ime "Samoopredeljenja" da su pripadnici i aktivisti ovog pokreta "prepreka zločinačkom poduhvatu vladajućih stranaka", ali da ih hapšenja i pritvaranja neće odvratiti od nastojanja da se "u zemlji" zavede red i zakon.

- Progon je uperen protiv "Samoopredeljenja" jer je ono prepreka pokušajima vladajućeg klana da preinači narodnu volju i rezultate lokalnih izbora - naveo je Imeri.

Kurti, Hadžiju i Bujupi uhapšeni su jutros na ulazu u zgradu parlamenta po nalogu sudije Osnovnog suda iz Prištine, jer se juče nisu pojavili na ročištu. Njih troje su optuženi da su počinili krivično delo bacanjem suzavca u Skupštini samoproglašenog Kosova u znak protivljenja Sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.