Dan posle - Đukić otkrio formulu za uspeh!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.11.2017.
18:46
Izvor: Sportske.net

Manje od 24 sata nakon trijumfa kojim je obezbeđen plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope trener Partizana govorio je stvarima koje su dovele do tog uspeha.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Šampion Srbije ostvario je sinoć pobedu nad ekipom Jang bojsa i tako uspeo da u jednoj kalendarskoj godini stigne do "duple krune" i plasmana u eliminacionu fazu evropskog takmičenja.

Stručni štab Partizana na čelu sa Miroslavom Đukićem isusretao se sa mnogim problemima u jesenjem delu sezone, ali je na kraju uspeo da napravi dobar posao.

Nakon pobede nad Jang bojsom Đukić je za specijalno izdanje "Partizanovog Vesnika" govorio o tome kakav je problem morao da prevaziđe da bi ekipa beležila dobre rezultate.

"Partizan je osvojio 'duplu krunu' ali ta jurnjava za rezultatima i titulom nisu dozvoljavali da pravi igru i sistem. Osvojili su 'duplu krunu', veliki je bio učinak dvojice igrača. Uroš Đurđević i Leonardo dali su 50 golova, Božinov je bio treći strelac ekipe sa šest golova, a igrao je šest meseci. Bez te dvojice igrača mi smo ostali bez 50 golova", objasnio je trener Partizana.

U takvoj postavci stvari Đukić je sa saradnicima morao da uspostavi sistem kako bi ekipa na svakoj utakmici mogla da iznedri pojedinca koji će poneti najveće zasluge za dobar rezultat.

"Ja sam rekao momcima da, ako želimo da napravimo nešto ove sezone, moramo da izgradimo sistem. Ne budemo li imali sistem, nemamo šta da tražimo. Ne samo u Evropi, nego i u našoj ligi. Bez sistema i timske igre nemate šta da tražite u Evropi, vi ste mrtvi, pogaziće vas bilo koja ekipa. Ako živite od individualnog kvaliteta nemate šta da tražite. Zato smo mi i 'pucali' stalno. Naši klubovi ništa ne mogu da naprave u Evropi zašto što nemaju sistem, imaju taj individualni kvalitet, ali od individualnog kvaliteta ne možeš da živiš u Evropi. Zahvaljujući tom sistemu mi smo tu gde jesmo", rekao je Đukić.

Navijače Partizana može da raduje to što Miroslav Đukić smatra da ima još dosta prostora za nadogradnju.

"Imamo još mnogo prostora da radimo i da se popravljamo, to mi daje nadu da možemo da budemo još snažniji i da igramo u mnogo većem kontinuitetu", istakao je strateg "Parnog Valjka".

Komentarišući Partizanov sistem u kojem je ekipa iznad pojedinca Miroslav Đukić se dotakao i učinka Sejdube Sume, odnosno odluke da skupo plaćeno pojačanje ostavi na klupi u najvažnijoj utakmici jesenjeg dela sezone.

"Nema privilegovanih, ne postoji nijedan 'Leonardo' koji može da ne dođe na tri treninga pa da upadne u ekipu. Moraš da treniraš, radiš, da se dokažeš i pokažeš na treningu, pa da onda igraš. Posle Javora smo pričali u stručnom štabu ko će da igra umesto Tošića po levoj strani. Evidentno je, bio bih nepošten prema samom sebi kada bih na to mesto stavio Sumu koji nije u ritmu, a vidimo malog Pantića koji svojim igrama i zalaganjem traži i zaslužuje mesto", rekao je Đukić.

Što se tiče Sejdube Sume, strateg Partizana ističe da omaleni vezista zna šta će mu doneti standardno mesto u prvoj postavi.

"Suma mora da bude svestan, da se pogleda u ogledalo i kaže: 'Ja moram više da dam, vidi kako ovi rade'. On shvata da postoje poštena pravila da bi se ušlo u ekipu i to je nešto što podržavaju igrači i zbog čega daju svoj maksimum", isakao je trener Partizana.

Komentarišući svoju poziciju u klubu i ono što je do sada uradio Miroslav Đukić je priznao da nijednog momenta nije sumnjao u svoj kvalitet i znanje.

"Ni kada su mi vikali 'Đukiću odlazi' nisam smatrao da sam najgori trener i da treba da odem, verovao sam u sebe. Od samog početka sam rekao mojim momcima: 'Kada vam viču da ste majstor, recite 'Dobro', ali znajte gde ste. Kada vam viču da nemate pojma, recite 'Dobro', ali znajte gde ste'. Uvek sam znao gde sam, i kada sam pobeđivao i kada sam gubio nisu mogli da me poljuljaju polutipovi koji opstruišu", zaključio je Đukić.

Partizan je sa Miroslavom Đukićem uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, zatim da obezbedi mesto u eliminacionoj fazi takmičenja, a do kraja kalendarske godine imaće priliku da eventualnom pobedom nad "večitim" rivalom uhvati priključak u borbi za titulu i stavi krunu na sve urađeno u jesenjem delu sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 24.11.2017
22:42

Eno tamo vesti o tome da ce nam sada prioritet biti Raca Petrovic- naravno, to me raduje, ali toliko o tome da Iliev nikada ne otkriva imena. Raca, Miralem i jedan napadac (Mitar), to je neki minimum!

avatar
Friday, 24.11.2017
20:59

Pisao sam da čak 11 igrača iz Partizanovog tima nije prošlo prireme, delimično ili u potpunosti što se odražava na igru. Osim toga tu su i nekoliko sitnih povreda (Stojković, Antonov, Jovanović tokom sezone) kao i nešto ozbiljnije (Suma dva puta, Tošić i sada Jovanović) kao i kazna Tošiću i kad se sve to uvede u raspored utakmica koje su na 3 do 4 dana onda je jasno da trener nema vremena da pravi sistem, a na sve to još trener koji je došao pre 5-6 meseci kao i tereni u Srbiji gde je potpuno različito igrati na terenima kakve imaju npr. Partizan i zvezda i one kakve imaju Javor i većina ekipa u SL. Zato su ovom timu uz naravno pojačanja potrebne zajedničke celokupne pripreme da bi dobio konstantnost u igri, a da ima kvaliteta dokaz je konstantnost rezultata.

avatar
PLAYBOY
Friday, 24.11.2017
20:33

vise srece nego pameti moj Djukicu!

avatar
Nedeljko Panic
Saturday, 25.11.2017
09:59

Nije valda svaka utakmoca sreca?
Moj playboy!

avatar
Sunday, 26.11.2017
01:38

Za Jevtovića i Miletića se slažem ali se ne slažem s tobom da nam se igra svodi samo na Tavambu, pogotov ne ako si mislio dugim loptama. Tavamba ima najviše uticaja, to bi bilo ispravno reći ali Tavamba je i fizički i tehnički dominantan igrač pa je logično da ekipa koristi svoje prednosti. Čak mislim da nama ta dva igrača prave problem u igri, a ne da je igra tima sama po sebi problem jer kad god je igrao Radin umesto Jevtovića mi smo igrali daleko bolje.

avatar
PLAYBOY
Saturday, 25.11.2017
20:42

ako gledas sve Partizanove utakmice ona valjda znas da nam je igra nula i da se sve svodi na to da loptama ciljamo Tawambu, a sta cemo kad nam njega ne bude i kakav je to trener koji ne zna od kako je dosao da izvede 11 najboljih igraca a da ne pricam o tome kako forsira beka Miletica i Jevtovica...razmisli malo nemoj da budes ogranicen

avatar
Ponos Srpskog naroda
Friday, 24.11.2017
20:09

Nemojte vise o Leonardu tako,sta mislite gde bi mi bili da nam nije njega u ligi?Dajte molim vas izrazite postovanje prema tom majstoru,ja sam njemu i Djurdjevicu zahvalan do neba,mozda ce neko reci da Leonardo nije za Evropu i tako te smesne price,ali covek je imao jedno poluvreme protiv Olimpijakosa gde je prolazio po 2,3 igraca po nekoliko puta,izgradio odlicne sanse,ali ne vredi kad su bile promaje pozadi u vidu Kljajica,Cirkovica,a i protiv tog Olimpijakosa je cak i jedan Everton odigrao lose,tako da bolje je da mu se zahvalite na tome nego sto pricate ovako nesto.