KRAJ: Srbija - Austrija 85:64

Novosti online

24. 11. 2017. u 19:30

Košaraška reprezentacija Srbije uspešno je započela nastup u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini, pošto je večeras u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila Austriju sa 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22)

КРАЈ: Србија - Аустрија 85:64

Miroslav Raduljica

Košaraška reprezentacija Srbije uspešno je započela nastup u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini, pošto je večeras u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedila Austriju sa 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22).

Svetski, olimpijski i evropski vicešampioni bez većih problema savladali su Austrijance, a pobeda srpskih košarkaša nijednog trenutka nije bila u pitanju.

Najefikasniji je bio Ivan Paunić sa 16 poena, jedan manje postigli su Miroslav Raduljica i Marko Simonović, isto koliko i Rašid Mahalbašić na drugoj strani.

Utakmicu je uživo posmatrao najbolji srpski teniser ikada Novak
Đoković.

Srpski košarkaši već u ponedeljak un dvorani Aleksandar Nikolić" čekaju Gruziju u drugom kolu D grupe kvalifikacija za SP.


PRVO POLUVREME

Prva dva napada Srbija ne koristi, prvo Raduljica neprecizan za dva poena, a onda isti igrač gubi loptu, da bi Paunić upisao prve poene za našu reprezentaciju. Odbrane dominiraju na početku meča. Austija je upisala prve poene posle pet minuta igre preko Rašida Mahalbašića - 9:2.

Napravili su Austrijanci seriju 8:0 i pokazali da neće biti lak rival. Međutim, Simonović pogađa za tri i prekida seriju gostiju - 12:8 u 8. minutu. Ubrzo i Birčević iza linije 6,75 precizan i opet puleni Aleksandra Đorđevića prave nešto veću prednost.

Pokazali su i gosti da oni znaju za tri, ali naši momci su počeli da beleže poene sa linije slobodnih bacanja. Paunić i Gagić održavaju prednost - 17:11. I na kraju prve četvrtine rezultat -. 17:12. Malo poena što se i očekivalo, s obzirom da Srbija igra sa novom reprezentacijom.

Ni početak drugog dela igre niej nam doneo preterano kvalitetniju igru, a i sada smo u uvodna dva minuta igre videli svega po koš na obe strane – 19:14. Srbija je i u ovakvom ritmu bez previše muke uspevala da održava, odnosno povećava razliku. Paunović je vezao dve dobre role u odbrani, a Simonović i Dejan Todorović po trojku za novu najveću prednost našeg tima i novi tajm-aut klupe rivala – 27:16.

Momak koji je prošlog leta igrao Letnju NBA ligu za Čikago Bulse, Todorović pogađa novu trojku, posle sjajne asistencije Stefana Pena, iz kornera, Austrijanci dva puta ne uspevaju da poentiraju, pa njihov selektor još jednom reaguje.

Srbija se samo malo zaigrala angažovanije i razlika je otišla na plus 20. Iako u skroz drugom sastavu nego li na nekim takmičenjima “orlovi” igraju sjajno - 42:21. Austrija je do krtaja poluvremena smanjila prednost - 44:29.


DRUGO POLUVREME

Paunić i Raduljica "otvaraju" drugi deo meča za Srbiju, dok Austrijanci pokušavaju da trojkama zakuvaju situaciju. Murati je pogodio petu timsku za goste iz 15 pokušaja. Raduljica opet staje na liniju penala "vezuje" dva pogotka. Ubacio je tri od četiri penala do sada.

Nesportski faul Marka Simonovića, koji Austrijanci ne koriste da se približe i eventualno smanje zaostatak. Ivan Paunić je energično spasao jednu loptu od poseda gostiju i šteta što taj trud nije nagrađen poenima posle kontre.

Prvi poeni Ilije Đokovića u dresu reprezentacije - trojka! Pozdravio ga je aplauzom i Novak Đoković, koji je malopre došao u halu "Aleksandar Nikolić".

U finišu treće deonice došlo je do novog perioda koji je obeležio nešto veći broj promašaja, posebno sa linije za slobodna bacanja, pa rezultat gotovo da se nije menjao – 59:42.

Poslednja četvrtina je bila samo odrađivanje posla. Za početak trojka Muratija, pa trojka Simonovića. Birčević prekida mini seriju gostiju i ekipe odlaze na novi tajm-aut. Miran ritam susreta dok se bliži kraj.Raduljica poluhorogom svoj 15. poen i izjednačuje se sa Simonovićem. Prati ih Paunić, sa 13 - 73:55.

Upisao se i Milenko Tepić, a šansu je dobio i mladi Aleksa Radanov, koji se odmah upisao u listu strelaca. Srbija održava veliku prednost i na kraju pobeđuje - 85:64.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ћирилица

24.11.2017. 20:52

Јел' то репрезентативци Србије у сред Беогарад - носе репрезентативну опрему са натписима исписаним ћирилицом???