Kako je SNS angažovala Simfonijski orkestar i Hor RTS-a

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija izjavila je žalbu Povereniku nakon što Radiotelevizija Srbije nije, u zakonskom roku, odgovorila na njihov zahtev da im dostavi informacije po kom osnovu je Srpska napredna stranka angažovala Simfonijski orkestar i Hor RTS-a za proslavu rođendana.
Kako je objavljeno na sajtu Transparentnosti, 24. oktobra je javnom servisu upućen zahtev za pristup informacijama od javnog značaja u kojem su tražili da im dostave dokumenta u kojem se navode uslovi pod kojima pravna i fizička lica mogu da angažuju Hor RTS-a, Simfonijski orkestar i maestra Bojana Suđića kao i interni akt RTS-a kojim se uređuje ovakav vid angažovanja Hora i Orkestra.
 
Takođe su tražili i kopije svih dokumenata koji se odnose na angažovanje Hora i Orkestra na proslavi devetogodišnjice političke stranke SNS, 21. oktobra u Beogradu, na stadionu Tašmajdan, "počev od inicijalnog zahteva, molbe ili drugog akta do dokumenta o odluci RTS-a o ovome kao i izvršenom plaćanju", piše u zahtevu RTS-u.  
 
Na ovaj zahtev za pristup informacijama, RTS nije odgovorio, zbog čega je Transparentnost izjavila žalbu Povereniku Rodoljubu Šabiću. 
  • jovana

    25.11.2017 07:32
    ...
    Sta tu ima loseg?
  • rosa

    25.11.2017 03:55
    reljatupic45@gmail.com
    Vidim da bi nekima vise odgovarala Karleusa.
  • Neko iz publike

    25.11.2017 00:29
    @Katarina Bojic Pavli, da li je uopšte plaćeno, znamo li? Mogu li ja za rođendansku žurku iznajmiti isti orkestar i koliko to košta? Te informacije RTS skriva, pa je vrlo verovatno fa je u pitanju zloupotreba javnog servisa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.