"Orlovi" poleteli ka Kini - Na startu rutina sa Austrijom

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.11.2017.
21:58
Izvor: Sportske.net

Vicešampion sveta i Evrope pobedom je otvorio kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Borbu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini košarkaška reprezentacija Srbije započela je ubedljivim trijumfom nad selekcijom Austrije.

"Orlovi" su večeras u hali "Aleksandar Nikolić" tukli Austrijance rezultatom 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22) i tako ostvarili prvu pobedu u Grupi G u kojoj se još nalaze Nemačka i Gruzija.

Dobro je poznato da selektor Aleksandar Đorđević nije mogao da računa sve igrače koje je želeo u timu, ali su momci kojima je večeras ukazano poverenje u potpunosti opravdali očekivanja.

U sastavu reprezentacije Srbije bila su samo dvojica igrača koje je Đorđević vodio na EuroBasket, a ne treba zaboraviti da su "Orlovi" letos u desetkovanom sastavu stigli do srebrne medalje.

Večerašnja utakmica zapravo je bila dokaz da Srbija ima ogromnu bazu kvalitetnih igrača iz koje Aleksandar Đorđević u svakom trenutku može da okupi grupu koja će pod njegovom komandom raditi ono što se očekuje.

Što se samog toka meča tiče, nema potrebe previše zalaziti u detalje jer Austrija kvalitativno nije u rangu sa Srbijom bez obzira na to koji igrači brane boje našeg nacionalnog tima.

"Orlovi" su otvorili utakmicu serijom 9:0 i prednost bez ikakvih problema čuvali do poslednjeg minuta. Samo na startu drugog poluvremena Austrija je napravila dobru sekvencu posle koje je smanjila prednost Srbije i prišla na 11 poena zaostatka.

Đorđević je večeras koristio sve igrače, a najveći teret izneli su iskusni Ivan Paunić, Miroslav Radulljica i Marko Simonović.

Pomenuta trojica zabeležila su više od polovine poena od ukupnog broja koji je zabeležio naš tim. Najefikasniji je bio Ivan Paunić sa 16, pratili su ga Raduljica i Simonović sa po 15 poena. Miroslav Raduljica je zabeležio 8 skokova, a najbolji asistent u našem timu bio je Stefan Peno (4 as).

Kod gostiju dvojica sa dvocifrenim brojem postignutih poena. Rašid Mahalbašić postigao je 15, Tomas Šrajner 11 poena.

Narednu utakmicu u Grupi G Srbija igra već u ponedeljak protiv selekcije Gruzije koja je večeras izgubila na gostovanju Nemačkoj rezultatom 79:70.

Selektor Đorđević će za utakmicu sa Gruzijom na raspolaganju imati i igrače Crvene zvezde mt:s, a samo od stratega "Orlova" zavisi hoće li ih sve koristiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke