Đorđević: "Jedna od najdražih pobeda u karijeri. Hvala svima koji su nas podržali osim Štimcu"

Autor: Pavle Knežević
petak 24.11.2017.
22:42
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije rekao je da je ponosan zbog pobede nad Austrijom. Hvali Novaka Đokovića i sve koji su došli da podrže reprezentaciju, a tu je u šali "potkačio" i doskorašnjeg reprezentativca.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je pobeda nad Austrijom bila vrlo važna, ali da je zadovoljan rezultatom.

"Vrlo, vrlo važna utakmica za seniorsku košarkašku reprezentaciju. Jako sam ponosan što vodim ovu ekipu, ovu grupu. Rekao sam im da mi je ovo bio jedan od najvećih izazova i najdražih pobeda u seniorskoj karijeri. Verujte mi, toliko sam bio željan da dođemo do ove pobede, jer je početak.

Mi nemamo prava da se okrenemo ka tome šta je bilo juče, a kamoli pre par meseci. Mi krećemo da gradimo kuću od početka. Čestitke momcima, ovo je ekipa koja se nije promenila od prošle godine. Vidi se po automatizmima. Od početka do kraja smo bili ti koji su vodili igru na pravi način. Odradili smo šta je trebalo", rekao je Đorđević novinarima posle meča.

Srbija je večeras pobedila Austriju sa 85:64 u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Bilo je teško zbog specifične situacije, a posle toga i zbog manjka vremena. Morali smo da se pripremamo sa mnogo, mnogo mladih igrača, koji su uradili sjajan posao u ova tri dana. Stvarno sam ponosan njihovim radom od prvog do poslednjeg trenutka.

Ovo je vrlo poseban osećaj, ali najvažniji je rezultat. Mislim da možemo da igramo bolje. Sutra radimo na oporavku, analiziraćemo sledećeg protivnika i u nedelju se spremiti za Gruziju. To će biti jako težak izazov
", rekao je Đorđević.

Bilo je ovih dana govora o tome da li će se priključiti igrači iz Evrolige, a Crvena zvezda je u četvrtak objavila da će pustiti svoje igrače da igraju meč protiv Gruzije.

"Sutra odlučujemo da li ćemo pozvati igrače iz Crvene zvezde. Ovim putem se zahvaljujem svim klubovima koji su pustili igrače, a posebno Zvezdi, koja je juče imala težak meč i pustila svoje igrače. Sutra ćemo odlučiti da li ćemo ih zvati i koliko ima smisla da se uklapaju novi igrači za tako kratko vreme", rekao je Đorđević.

U hali je bio i Novak Đoković, sa kojim se selektor pozdravio pre meča.

"Ne znam da li su ga igrači videli, ja sam došao da se pozdravim sa njim. On je najveći srpski sportista svih vremena i ovo je veliki gest velikog čoveka. Veliko mu hvala, ali i ostalim koji su došli da nas podrže - Dudi (Dušan Ivković), Lokiju (Nikola Lončar) i svima ostalima", rekao je Đorđević.

Za trenutak je zastao, a onda je dodao.

"Hvala svima osim Štimcu. On kaže da je uvek tu da pomogne, pa evo, sad nam treba pomoć, haha. Šalim se, naravno. Veliko hvala Štimcu na svemu što je uradio za nas. Zaslužio je priznanje KSS-a", rekao je Đorđević.

Trener Austrije Matijas Jozef Zelner bio je pun hvale za svoj tim i gostoprimstvo KSS-a u ovoj, kako je rekao, istorijskoj utakmici.

"Pre svega, hvala savezu na gostoprimstvu, sjajno smo se proveli, ali sada je taj dobar provod završen. Čestitam Saši Đorđeviću i celom timu na sjajnom nastupu. Ovo je za nas prvi protivnik na ovom nivou u istoriji austrijske košarke i ja sam zadovoljan. Možemo biti ponosni kako su se naši igrači borili", rekao je Zelner.

Srpske novinare zanimalo je kakva je situacija sa košarkom u Austriji i kolika je njena popularnost uopšte.

"Austrijom dominira fudbal, kao i svuda u Evropi, popularni su i zimski sportovi, ali vredno radimo da popravimo stanje u košarci. Sada imamo jednog NBA igrača (Jakob Peltl iz Toronta), što mnogo pomaže sa medijima.

Kao što znate, imamo jaku zajednicu ljudi iz bivše Jugoslavije, a tu je košarka jako popularna. Vidite i da u timu imamo dosta igrača koji su poreklom iz bivše Jugoslavije. Vredno radimo i mislim da imamo budućnost. Naš najstariji igrač je Malbašić koji ima 27 godina
", rekao je Zelner.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke