Bejzbol palica Nasilnik Huligan Tuča
Profimedia
Bejzbol palica Nasilnik Huligan Tuča

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Na Partizanskom groblju u Mostaru maskirane osobe verbalno su danas napala predstavnike Udruženja antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Grada Mostara, a nekoliko sati kasnije su i fizički nasrnuli na studente mostarskog Građevinskog fakulteta sa gostima iz Srbije i Hrvatske.

Po rečima portparola županijskog MUP-a Ljudevita Marića, incident sa antifašitima dogodio pre podne kada je grupa osoba s kapuljačama verbalno napala grupu ljudi koja je došla da položi cveće na Partizansko groblje povodom Dana državnosti BiH.

Marić je naveo da poseta Partizanskom groblju nije bio najavljen, a da je policija brzom intervencijom smirila situaciju.

Izlazeći iz auta, uzeli smo cveće da nosimo. Iza toga, jedna grupa tih crnokošuljaša prišla je nama. Mi smo mislili da će se nama pridružiti, kao omladina neka. Međutim, uzeli su od nas cveće, nisu nas udarali, nego su nas nazivali kojekakvim imenima i pobegli su, izjavio je za Federalnu televiziju Ibrahim Čorda iz UABNOR-a.

Sličan incident, ali sa fizičkim napadom, dogodio se i nekoliko sati kasnije.

Radi se o grupi od dvadesetak studenata, učesnika konferencije o mostogradnji "Valja nama preko", koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti.

Studentkinja iz Splita za Index.hr izjavila je kako ih je presrelo dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, te da su ih verbalno izvređali i fizički napali.

"Jedan momak udaren je u lice, nikakve teže povrede. Drugi momak je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: `Šta to radite, oni su s nama u sklopu fakulteta?`", kazala je neimenovana studentkinja.

Komentari (1)

ŠOJKE

25.11.2017 10:27

Lako je napasti studente.