Simens preuzima kragujevački Milanović inženjering - iKragujevac


Vesti

Simens Srbija saopštio je da početkom 2018. godine planira preuzimanje kompanije Milanović inženjering d.o.o. iz Kragujevca, dugogodišnjeg dobavljača aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila.

Simens u KragujevcuOvo nije samo prodaja jedne fabrike vodećem proizvođaču šinskih vozila iz Nemačke. Simens ne dolazi u Kragujevac samo zbog kompanije Milanović, nego i zbog nove industrijske zone, površine preko 100 hektara koju pravimo u Sobovici, istakao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Ne pričam previše o planovima, sve do njihove realizacije. Ugovor je potpisan. Simens je u Kragujevcu. Ovo je projekat koji ima pretenziju da bude veći od Fijata. Broj zaposlenih u budućoj industrijskoj zoni trebalo bi u narednih nekoliko godina da bude veći nego u Fijatu zajedno sa komponentašima.

Ovim projektom kompanije Milanović, u kome učestvuju grad Kragujevac i država Srbija, zajedno sa još nekim projektima koje planiramo da sprovedemo, u periodu od pet do šest godina, mi ćemo dostići stopu nezaposlenosti od pet do osam posto, poput Slovenije. Verujem u to, jer znam sa kim pregovaram. Znam ko sigurno dolazi u Kragujevac u narednom periodu, ali o tome u ovom trenutku još uvek ne mogu da govorim.

Ove dve godine, od kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje gradom, su bile teške. U 2017. godini lečili smo javna i javno - komunalna preduzeća, a već sledeće godine krećemo sa ozbiljnim investicijama u infrastrukturu.

Za Kragujevac dolazi period ozbiljnog razvoja, boljeg i kvalitetnijeg života, naglasio je gradonačelnik Nikolić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu