Нови роман Дена Брауна "Порекло" пред српским читаоцима

БЕОГРАД: Новосадски "Соларис", који има искључива ауторска права на књиге Дена Брауна још од "Да Винчијевог кода," побринуо се да његов нови роман "Порекло" стигне до српских читалаца за мање од два месеца после светске премијере 3. октобра.
Dan Brown cover
Фото: Промо

Браун већ једну деценију припада најтиражнијим писцима у свету захавлајујући пре свега "Да Винчијевом коду" и свим осталим насловима из серијала у коме је главни лик Роберт Лангдон, професор религијске симбологије (наука о симболима из верске иконографије) на Харварду. 

Аутор "Анђела и демона", "Да Винчијевог кода" и "Инферна", чији су романи преведени на 56 разлицитих језика и продати у више од 200 милиона примерака широм света, нови роман "Порекло" писао је скоро четири године, а критика га је описала као Браунов најбриљантнији и најузбудљивији роман до сада. 

Прича овога пута води Робера Лангдона у музеј "Гугенхајм" у Билбау, где треба да се јавност упозна са новим открићем Лангдоновог бившег студента Едмонда Кирша, милијардера и футуролога.

Пре тог светски важног догађаја Лангдон се састао са тројицом стручњака за три монотеистицке религије бискупом Антониом Валдестином, јеврејским рабином Јехудом Кевешом и исламским имамом Ел Фадлом, који су упознати са открићима Кирша, а за која се очекује да ће запањити све вернике и разорити темеље свих светских религија.

Кирш је по свему судећи дошао до открића порекла човека и будућности наше цивилизације, а тројица весрских мудраца сматрају да његова открића не смеју бити саопштена јавности.

При томе, важно место у роману добила су Киршова електронска открића која далеко превазилазе технологију која се данас користи. 

У роману Ладламу помаже директорка музеја "Гугенхајм" Абра ВИдал, вереница шпанског престолонаследника Хулијана, која је свесна да нека организација жели да уклони све који су на било који начин уплетени у 
Киршово истраживање.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести