Lučano Beneton se vraća u 82. godini da pomogne kompaniji

Tanjug

01. 12. 2017. u 22:54

Beneton je firmu pokrenuo 1965., a ovaj brend stekao je svetsku slavu zahvaljujući živim bojama i dezenima i smelim reklamnim kampanjama

Лучано Бенетон се враћа у 82. години да помогне компанији

Lučano Beneton / Foto EPA

Osnivač kompanije Beneton, Lučano, planira da se u 82. godini vrati u kompaniji kako bi joj vratio život nakon što je zapala u finansijske poteškoće.

Beneton je firmu pokrenuo 1965., a ovaj brend stekao je svetsku slavu zahvaljujući živim bojama i dezenima i smelim reklamnim kampanjama.

U intervjuu za list "Republika" on je rekao da se zajedno sa sestrom Ðulijanom, koja ima 80 godina, vraća da bi povratio izgubljenu slavu kompaniji.

Dok su nas drugi imitirali, Beneton je prestao da koristi žive boje, kaže Lučano Beneton.

On dodaje da su izlozi ove firme, koji su nekada bili prepuni svetlosti, "postali tamni i sumorni poput Poljske u doba komunizma".

Lučano Beneton je takođe nezadovoljan što je firma prestala da proizvodi džempere koji su bili njen zaštitni znak i planira da ponovo pokrene njihovu proizvodnju.

Firma beleži gubitke u poslednje dve godine, a u tekućoj godini prijavila je gubitak u visini 81 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Enfant Terrible

02.12.2017. 09:36

Slavu stekli jarkim bojama i marketinskim kampanjama ali ne i kvalitetom. Kvalitet im je katastrofa. Kineski trzni centar je televizija za njih.

Poznavalac stvari

02.12.2017. 14:10

Otpusti kompletan menadzment, sve dizajnere i kreativne direktore, dovedi nove ljude, reci im sta zelis da proizvode i kompanija ce da se vrati na stari novi. Ovako vec vise od 15 godina ne lice ni nasta, ko to kupuje nije mi jasno... Sta je sa svim onim farmama po Argentini? Ako i dalje imaju svoju vunu, a ne proizvode dzempere koji su bili izuzetni, vrhuskog kvaliteta sa sjajnim dezenima, onda su stvarno jako dugo tolerisali ovakav menadzment...