PARTIZAN AUTSAJDER U PODGORICI: Mladost adut crno-belih

Mi.R.

02. 12. 2017. u 10:24

Izabranici Miroslava Nikolića večeras (19.00) gostuju prvoplasiranom timu ABA lige ekipi Budućnosti

ПАРТИЗАН АУТСАЈДЕР У ПОДГОРИЦИ: Младост адут црно-белих

Mihajlo Andrić Foto N. Paraušić

DOBILI su košarkaši Partizana zbog reprezentativne pauze dve nedelje da proanaliziraju sve što su do sada prikazali, da "zategnu" igru, pre svega u odbrani i da se spreme za derbi sa ekipom Budućnosti. Rezultat dvonedeljnog rada na videlo će izaći večeras na parketu "Morače" (19.00).

- Apsolutni favorit na ovoj utakmici je Budućnost - naglašava trener crno-belih Miroslav Nikolić. - Dobra su ekipa, jedna od najboljih u ligi, dobro igraju i zaslužuju sve pohvale za dosadašnji učinak u sezoni.

Partizan nije mogao da radi u idealnim uslovima u prethodnom periodu, zbog odsustva velikog broja igrača. Marinković je igrao za Srbiju u kvalifikacijama, Tomić je polomio nožni palac u dresu BiH, a problemi sa povredama "mučili" su i Šalića, Veličkovića, Čakarevića... To je nateralo stručni štab da vrati i Tanaskovića, koji igra za Spartak uz dvojnu registraciju.

- Mi smo tokom ove pauze imali mnogo problema sa povredama, pa smo i trening prilagođavali tome, a ekipi Budućnosti ćemo se suprotstaviti mladošću i energijom koja mora da bude na najvišem nivou - zaključio je Nikolić.

Krilni igrač Partizana Mihajlo Andrić je svestan snage protivnika, ali i kvaliteta svoje ekipe.

- Budućnost igra odlično od početka sezone i nisu slučajno prvi na tabeli. Sa druge strane, mi smo pokazali igru u kojoj je bilo dosta oscilacija, ali smo pokazali i da smo u stanju da pariramo svima kada smo u naletu. Za tako nešto u "Morači", moraćemo na sve načine da održimo dobar ritam tokom cele utakmice - podvukao je Andrić.

DžIKIĆ: ČEKA NAS TEŽAK POSAO

NA klupi Budućnosti crno-bele će dočekati dobro poznato lice - Aleksandar Džikić.

- Vrlo težak posao za nas, protivnik je veoma kvalitetan, sigurno su u samom vrhu ABA, a i imali su prilike da iskoriste pauzu da unaprede igru u odbrani, jer su napadački vrlo potentni. Moraćemo da budemo koncentrisani u prvoj fazi njihovog napada jer su im organizatori igre vrlo agresivni. Takođe, njihov prošli meč i 24 skoka u napadu su upozorenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

неимени

02.12.2017. 10:32

Држ'те се фрањевци. Ако не буде троцифрена разлика биће добро. Ваљда ће Џикић да се смилује.