VIDEO: Virtuelni kućni ljubimac iz 90-ih stiže na pametne telefone

Novosti online

02. 12. 2017. u 11:50

Popularna igračka u obliku jajeta iz 90-ih, virtuelni kućni ljubimac – Tamagoči vraća se u novom ruhu

ВИДЕО: Виртуелни кућни љубимац из 90-их стиже на паметне телефоне

Foto: Youtube / Printscreen

NEKADA veoma popularna igra, virtuelni kućni ljubimac – Tamagoči vraća se u novom ruhu. Naime, kompanija ''Bandai Namco'' priprema novu verziju ove čuvene igračke iz 90-ih, samo prilagođenu današnjem vremenu.

Tamagoči ovog puta dolazi kao aplikacija za pametne telefone. Igra stiže 2018. godine, zvaće se ''Tamagochi forever'' i biće besplatna za ''android'' i ''ajos'' operativne sisteme.

Zanimljivo je i da će imati AR elemente (prikaz proširene stvarnosti), zbog čega će delimično ličiti na igru “Pokemon Go”, navodi ''Dejli mejl''.

U promotivnom video-klipu koji najavljuje igru, igrači se zabavljaju sa virtualnim kućnim ljubimcem koristeći kameru svog telefona, zbog čega izgleda kao da je Tamagoči stvarno u sobi sa njima i da pozira na fotografijama.

Kao i ranije, igrači će morati da hrane Tamagotčija i da čiste za njim, da bi bio srećan i zadovoljan. Ljubimac će rasti i razvijati se u zavisnosti od toga koliko dobro se o njemu brine.

PROČITAJTE JOŠ - Srpska igrica osvaja planetu

Igra će sadržati u virtuelni grad u kome će živeti drugi likovi sa kojima možete da postanete prijatelji.

''Tamagochi forever'' će sledeće godine prvo postati dostupan u SAD, s tim što svi zainteresovani već u ovom trenutku mogu da se registruju na sajtu prozvođača, ukoliko žele da postanu inspiracija za nekog od likova.

Kompanija ''Bandai'' je, na 20-godišnjicu Tamagočija, prošlog meseca objavila da će ponovno početi i sa proizvodnjom te igračke, samo u nešto drugačijem obliku, pošto će imati šest različitih vrsta dizajna, a svaki igrač će dobiti isto toliko ljubimaca.



(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije