Piromani još na slobodi

M. S.

02. 12. 2017. u 12:40

I dalje se ne zna ko je našem novinaru iz Pljevalja zapalio auto

Пиромани још на слободи

Automobil našeg dopisnika

HONORARNI dopisnik “Večernjih novosti” iz Pljevalja Miroslav Drobnjak, kome je 11. oktobra ove godine zapaljen automobil pred porodičnom kućom, ovih dana ponovo doživljava neprijatnosti. Ne samo od osoba koje noću “nadgledaju” njegovu kuću i dvorište, već i od - policije.

Posle zahteva predsednice Sindikata novinara Crne Gore Marijane Camović, upućenog Građanskoj kontroli policije da se utvrdi da li je policija preduzela sve neophodne radnje u vezi sa ovim slučajem, Drobnjak je pozvan u policiju u Pljevljima. Tu ga je saslušao inspektor iz Podgorice, sektora UP Podgorica, Boris Anđušić, a bio je prisutan i šef Odseka za požare i eksplozije Ivan Pejović, takođe iz Podgorice.

- Na moje iznenađenje, vrlo malo sam pitan o paljenju automobila i o postupcima pljevaljske policije. Većina stvari odnosila se na moj privatni život, o kome su, iako su iz Podgorice, dobro informisani. Pitali su me da li mi je otac bolestan, gde mi rade sestra i brat, kolika je očeva penzija, da li imam neko imanje, da li sam oženjen, čak i da li sam prevario devojku - priča Drobnjak.

On je potom doživeo pravi šok, jer je ispitivan i poligrafski, što mu inspektori nisu predočili da može da odbije, već su mu samo, prema njegovim rečima, ponudili papir na potpisivanje.

- Na to sam pristao, jer cela Pljevlja znaju da nikada nisam ništa radio mimo zakona - kaže Drobnjak. - Sve mi ovo liči da se simulira nekakva istraga, odnosno da pokušava da se vrši pritisak na mene kako se ovo ne bi medijski pratilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije