Janković hteo u Vladu sa SNS

D. M.

02. 12. 2017. u 13:02

Lider Pokreta slobodnih građana planirao da protestima sebi obezbedi visoku poziciju u vlasti. Planirao da prizna predsedničke izbore ako zauzme mesto premijera

Јанковић хтео у Владу са СНС

Foto Petar Milošević

LIDER Pokreta slobodnih građana Saša Janković hteo je protestima posle predsedničkih izbora da iznudi formiranje koncentracione vlade, u kojoj bi zauzeo mesto premijera!

Prema našim informacijama, Jankovićeva ideja bila je da opozicija pozove građane na ulice i uslovi SNS i Aleksandra Vučića da će priznati rezultate izbora za šefa države ukoliko pristane na neku vrstu vlade nacionalnog jedinstva, u kojoj bi bile sve stranke.

Jankovićev predlog, koji je izneo najpre najbližim saradnicima, bio je i da u toj vladi šef demokrata Dragan Šutanovac bude ministar unutrašnjih poslova, akademik Dušan Teodorović obrazovanja, a Dušan Ivković sporta.

Velika većina u vrhu PSG usprotivila se ovoj zamisli, koju su okarakterisali kao neozbiljnu i nemoguću. Insistiranje na ovom scenariju navodno je bila i kap koja je prelila čašu da Teodorović podnese ostavku u Predsedništvu PSG.

Naši izvori tvrde da je Janković predlog izneo i Šutanovcu (koji je mislio da se lider PSG šali i o tome više nisu razgovarali), ali i drugim opozicionim liderima, od kojih je tražio da se uključe u organizaciju mitinga.

Postojanje ideje o koncentracionoj vladi, o kojoj se već duže spekulisalo u političkim krugovima, indirektno je potvrdio akademik Dušan Teodorović, koji je na tviter-nalogu napisao: "Rečenica koja me je osvestila: Bilo bi dobro da organizujemo veliki miting na Trgu republike, pa da tražimo od Vučića da meni poveri mandat za sastav Vlade".

Teodorović je dodao da se spisak uglednih ljudi koji su podržavali Jankovića na početku 2017. sada sveo na Dragana Đilasa i Narodnu stranku, koju vodi Vuk Jeremić.

Iz Jeremićevog tabora poručili su da o saradnji na izborima najviše pregovaraju sa PSG i da će do kraja meseca objaviti da li će Đilas biti deo opozicione koalicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Milic

02.12.2017. 13:26

Znači, opet dodjosmo na ono- kasno se Srbi osvestiše, u ovom slučaju šačica onih koji su podržali te sulude proteste?

brkacrni

02.12.2017. 15:35

Jankovic je lepo zamislio da udje u vladu sa SNS-om samo je zaboravio da njega niko nije ni zeleo u toj vladi.

jelica

02.12.2017. 15:54

Nista cudno kada je u pitanju Jankovic ali izuzetno sramno sto je koristio mlade ljude zarad svojih licnih interesa.

Nena

02.12.2017. 15:55

Janković ima takve ideje, ali ništa od toga. On definitivno hoće nešto, a ne zna kako do toga da dođe.

straja

02.12.2017. 17:57

Krenuo a ne zna GDE I ne zna sta HOCE kad stigne, a hoce da stigne ODMAH....i i koja je dijagnoza... da da bas TA