Anđelka Prpić: Uzbuđena kao dete pred ekskurziju

J. POPOVIĆ

02. 12. 2017. u 13:43

Glumica Anđelka Prpić pred premijeru monodrame “Šta me snađe” u Mladenovcu

Анђелка Прпић: Узбуђена као дете пред екскурзију

Foto V. Danilov

MONODRAMA je zahtevan zadatak u kome glumac sam na sceni izvodi kompletan tekst, a Anđelku Prpić (33) večeras u Kulturnom centru Mladenovac očekuje premijera “masovne monodrame”, kako režiser Branko Đurić Đura zove predstavu “Šta me snađe”. U njoj, Anđelka po tekstu jednog od naših najcenjenijih dramskih pisaca Nebojše Romčevića tumači čitavu armiju likova. Mada je iza nje tek nekoliko epizodnih uloga u serijama, jedna filmska i ona nezaboravna u sitkomu “Andrija i Anđelka”, koja joj i je otvorila vrata komedije, Anđelka za naš list priznaje da joj je svaki novi zadatak veliki izazov.

PROČITAJTE JOŠ - Anđelka Prpić spremna za novu ulogu

- Uvek se osećam kao novi đak u razredu koji tek treba da se dokaže nastavniku, savlada gradivo i pridobije društvo - kaže nam Anđelka. - To su stresne situacije, koje teraju napred. Uvek i zauvek imam nedoumice “da li ću ja to moći” i “jedno su želje, šta je realnost”. Trenutno sam pred najvećom nedoumicom - kako će to sve komunicirati sa publikom koja mi je, zapravo, partner u predstavi.

* Koliko ste učestvovali u kreiranju karaktera likova?

- Nebojša ih je toliko precizno iscrtao i jarko obojio, da sam već na prvo čitanje većinu videla, i, što je najvažnije, prepoznala u našem okruženju. Moje je bilo da uz pomoć ekipe to realizujem, a uvek se otvori neki novi aspekt, u čemu uživam.

* Već sutra ste u Paraćinu, slede Smederevo, Pančevo, Novi Sad, Kragujevac, Cirih, Zagreb...

- Uzbuđena sam kao dete pred ekskurziju. Najviše me raduje da vidim kako će se predstava oblikovati kada je prepustimo publici. Imam veliku odgovornost da opravdam ukazano poverenje gledalaca.

* Pozorište, film, televizija - na šta vam srce zaigra?

- Trenutno se pred kamerama osećam potpuno odomaćeno. “Daske” ću, nadam se, osvojiti upravo predstavom “Šta me snađe”.

* Beograđani će vas u monodrami videti u februaru, a verovatno i stanovnici vašeg rodnog Požarevca. Da li je veća trema igrati u glavnom gradu ili u rodnom gradu?

- Trema je igrati u gradu gde žive i rade svi moji profesori sa Akademije, u Novom Sadu, a posebna trema je igrati u Beogradu, gde je publika naviknuta na jedan standard, i gde je ponuda takva da nije nimalo lako izboriti se za svoje parče neba. Igrati pred najmilijima, pred učiteljicom i onima koji su mi pomagali da načinim prve korake na sceni, e, to je zaista ozbiljna odgovornost.

MNOGO BABICA, KILAVO DETE

BANKARKA Jovanka Joka Jakovljević ima 32 godine i nedovoljno pameti da se snađe u surovom korporativnom svetu. Pred njom je dilema - čast i bračna vernost ili uspon u karijeri, a kako sama ne može s time da se izbori, sluša razne savetodavce. Sve likove u predstavi “Šta me snađe” tumači Anđelka, ali se sa Jokom, kako tvrdi, i privatno nekako čudno preplitala:

- Moje godine su, izgleda, bitan stepenik u sazrevanju, gde se preuzima potpuna odgovornost. Sklona sam bila nedoumicama i nesigurnosti, i baš kao i Joka, kod problema i dilema i ja se oslanjam na mišljenja drugih. Zajedno shvatamo da je odgovor u nama, i da je zaista uz mnogo babica dete kilavo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije