Smrt starice pod velom tajne, porodica odbacuje samoubistvo

Jelena Ćosin

02. 12. 2017. u 13:41

Nišlijka Veliborka Dinić preminula posle pada s prozora klinike, porodica odbacuje samoubistvo. Policiji slučaj prijavljen šest sati nakon nesreće. Unuka: Baka se žalila na uslove

Смрт старице под велом тајне, породица одбацује самоубиство

Privatna klinika u kojoj je boravila starica Foto Arhiva porodice

NIŠLIJKA Veliborka Dinić (82) preminula je posle pada s visine od gotovo osam metara, pod zasad nepoznatim okolnostima, s prozora jedne privatne klinike u Nišu u kojoj je bila hospitalizovana. Nesreća se dogodila u petak uveče oko 11.30, a policiji u Nišu je, kako je za "Novosti" rečeno, slučaj prijavljen tek nekoliko časova kasnije (oko 17 sati).

Porodica preminule u neverici je dočekala vest o smrti baka Veliborke. Kažu da je ona u tu kliniku smeštena pre tri meseca, jer, tvrde, o njoj nije imao ko da brine, ali da još ne znaju kako je nastradala. Kako kažu Dinići, čude ih nagađanja o tome da se okliznula i pala, ili da je čak neko gurnuo, ali odbacuju mogućnost da je pad bio njen izbor, odnosno da je u pitanju samoubistvo.

- Jeste da su kod bake počeli da se javljaju prvi znaci demencije, ali ona je bila veoma svesna, puna života. Povremeno bi zaboravljala šta se desilo u poslednjih desetak minuta, ali je vrlo dobro znala ko je i volela je život. Tek će se utvrditi kako je nastradala, da li je u pitanju nesrećni splet okolnosti ili možda nešto drugo - kaže nam njena unuka Marija Dinić.

Ona ističe da se baka Veliborka povremeno žalila na uslove u toj klinici. Dodaje i da razmišljaju da tuže zdravstvenu ustanovu, jer smatraju da ona nije bila adekvatno obezbeđena.

U Višem javnom tužilaštvu su potvrdili zatražena obdukcia tela.


BEZ ODGOVORA

U OVOJ privatnoj klinici u subotu nisu hteli da odgovaraju na pitanja novinari. Kako su nam rekli, do ponedeljka ne mogu da daju nikakve odgovore.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sanja_Bgd_Bre

03.12.2017. 11:50

Porodica je na vreme trebalo da brine o baki,a ne sad da isteruju ko je kriv,sad je kasno za sve,porodica je najvise kriva,jer nije htela da brine o majci,baki...!!!Jadna zena,pored troje dece i ko zna koliko unucadi,nije zasluzila ovakav kraj,jer je ona njih sve odgajila i nije ih davala u dom za nezbrinutu decu,dok su bili mali!!!