Đukić: Da stvorimo neosvojivu tvrđavu

M. Blažić

02. 12. 2017. u 13:44

Očekujem sličnu utakmicu kao u prvomm meču sa Vojvodinom. Nemamo pravo na grešku - poručio je trener Partizana

Ђукић: Да створимо неосвојиву тврђаву

Miroslav Đukić Foto: N. Paraušić

VREME je da i Humska postane neosvojiva tvrđava. Na taj način razmišlja šef struke Partizana Miroslav Đukić pred sutrašnji (15.00) derbi sa Vojvodinom, posle tri jesenja remija i jednog poraza pred svojim navijačima. Gostili su se od početka sezone u fudbalskom zdanju crno-belih Voždovac, Napredak, Čukarički i Spartak, pa strateg "valjka" smatra da je vremenu rasprodaje konačno došao kraj.

- Nemamo prava na grešku i trebalo bi da ostavimo dobru sliku pred evropske utakmice. Ova ekipa ima prostora za napredak i iz utakmice u utakmicu davaćemo sve više. Na strani imamo mirnoću, ali moramo kući da napravimo takvu atmosferu da protivnik nema šta da traži. Moramo da od našeg stadiona formiramo neosvojivu tvrđavu - jasan je Đukić.

Kadrovski problemi nikako da mimoiđu tabor šampiona, pa tako Đukić danas neće moći da računa na Marka Jankovića, koji bi posle povrede protiv Spartaka eventualno mogao da se nađe u konkurenciji za derbi sa Crvenom zvezdom.

- Janković je bitan igrač, kome je povreda došla u lošem momentu, odradio je odličnu sezonu. Nadam se da će se oporaviti do Zvezde, ali ukoliko ne uspe, tu su zamene. Svi ostali su spremni, Vulićević se vratio, i to je veoma bitno za nas.

"Lale" na megdan Partizanu stižu posle serije očajnih rezultata i najnovije smene trenera.

- Vojvodina je ozbiljan tim, iako je u krizi rezultata. Oni uvek igraju dobro protiv Partizana, dobili smo ih teško u prvom delu, očekujem sličnu utakmicu i sada. Doći će veoma motivisani, a mi moramo da budemo oprezni od samog početka.Mi smo sa jedne strane skinuli teret evropskog moranja i okrećemo se ligi, a povoljna okolnost je što je večiti rival kiksnuo - završio je Đukić.

SPEC. V.N.
NA poslednjih pet utakmica Partizana i Vojvodine nijednom nije viđeno više od jednog gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)