Donacija vatrogascima u Čačku

V. ILIĆ

02. 12. 2017. u 14:53

Vredan poklon Saveta za bezbednost saobraćaja u Čačku

Донација ватрогасцима у Чачку

Foto V.I.

SAVET za bezbednost saobraćaja u gradu Čačku je lokalnoj Vatrogasnoj jedinici poklonio hidraulični razvalni alat vredan dva miliona dinara. Gradski većnik zadužen za praćenje i unapređenja bezbednosti Miroslav Vukosavljević - uz napomenu da se Čačak nalazi na raskrsnici frekventnih puteva, na kojima postoji stalna opasnost od uvećanog broja udesa - kaže da ovdašnji vatrogasci ubuduće, u slučaju više nesreća u kratkom roku, neće morati da odmeravaju gde da upute interventnu jedinicu. Istovremeno, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u gradu na Moravi Dragiša Broćić precizira da se donirana oprema koristi za tehničke intervencije ne samo pri saobraćajnim nezgodama, već i za spasavanje unesrećenih na nepristupačnim terenima.

- Od početka godine smo učestvovali u 20 takvih intervencija, a iz vozila je izvlačeno 18 ljudi, od kojih je devetoro bilo teško povređeno, a za troje nije bilo pomoći - precizira Broćić.

Inače, Savet za bezbednost saobraćaja grada Čačka je budžetom za ovu godinu obezbedio još tri miliona od kojih su kupljena vozila za Saobraćajnu policiju, te 2,4 miliona za izradu Strategije saobraćaja grada i milion za nabavku lasera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije