Primera: Real nije iskoristio kiks Barselone, Grizman ostavio Atletiko u igri

Novosti online

02. 12. 2017. u 15:08

Dva puta su Katalonci imali prednost, ali je Jago Aspas golom i asistencijom dao šansu rivalima da ih stignu. Grizman za trijumf "jorgandžija", "kraljevi" bez golova protiv Atletik Bilbaa

Примера: Реал није искористио кикс Барселоне, Гризман оставио Атлетико у игри

Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Dva remija u razmaku od samo šest dana za Barselonu. Posle Valensija odigrali su nerešeno i sa Seltom (2:2).

Dva puta su Katalonci dolazili do prednosti, preko Mesija i Suareza, ali je na drugoj strani Jago Aspas golom i asistencijom ponovo učinio šampionsku trku zanimljivom. Srpski fudbaler Nemanja Radoja je meč odgledao sa klupe.

Njihov kiks je uspeo da iskoristi Atletiko Madrid, na teži način. U meču sa Real Sosijedadom, u kojem je moglo da bude viđeno bar šest golova su "jorgandžije" uspele da dobiju - 2:1.

Gosti su poveli preko Vilijana Hozea koji je sa penala pogodio u 29. minutu. Sjajnim golom je Felipe Luis u 63. minutu poravnao rezultat da bi Grizman u 88. minutu ostavio svoj tim u igri.

Za razliku od pulena Čola Simeonea izabranici Zinedina Zidana nisu krenuli stopama gradskog rivala. U Baskiji su odigrali meč bez golova protiv Atletik Bilbaa. Benzema i Ronaldo su imali dve najbolje šanse, ali je stativa sprečila pogodak. U 86. minutu je kapiten Serhio Ramos ostavio saigrače na cedilu pošto je zaradio drugi žuti karton.

Sevilja je nastavila sa dobrim rezultatima i zabeležila treću pobedu u nizu. Savladali su Deportivo La Korunju sa 2:0. Strelci su bili Ben Jeder u 45. i Kron-Deli u 78. minutu, kod oba pogotka je asistent bio Nolito.

Barsa je i dalje prva sa 36 bodova, Valensija ima 31 (meč manje), Atletiko 30, a Real 28 bodova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije