NA PRAGU USPEŠNE KARIJERE: Mali Danilo svestrani sportista

D. GAJIĆ

02. 12. 2017. u 15:20

Nova mlada košarkaška nada iz Zvornika. Jedanaestogodišnji dečak je, između ostalog, uspešan džudista

НА ПРАГУ УСПЕШНЕ КАРИЈЕРЕ: Мали Данило свестрани спортиста

KOŠARKAŠKI savez Srbije prati talentovane mlade igrače na području Srbije, Republike Srpske i šire, i tako obezbeđuje bazu za klupska takmičenja i budući reprezentativni fond igrača.

Između ostalih, na spisku se našao i Danilo Kovačević, rođen 2006. godine, polaznik škole košarke "Vukovi" iz Zvornika, koji je prisustvovao treningu talentovanih mladih košarkaša.

Jedan od selektivnih treninga bio je u oktobru, kada su prvi put pozvali dečake rođene pre 11 godina. Poziv je upućen klubovima koji smatraju da imaju takve talente koji mogu da odgovore zahtevima Košarkaškog saveza Srbije.

- Na tom treningu bilo je oko 60 dečaka koje su ocenjivali stručnjaci iz Saveza. Deca koja su prošla taj prvi trening, među kojima je bio i Danilo, pozvana su početkom decembra na još jedan trenig - rekao je, za "Novosti", Goran Kovačević, Danilov otac, jedan od najboljih košarkaša Srpske, koji je bio i najbolji strelac Premijer lige BiH.

Kovačević dodaje da će do proleća imati još nekoliko treninga, kako bi ljudi iz Saveza izvršili uvid u fond igrača s kojima mogu da nastave rad i koji bi trebalo da budu baza iz koje će se za četiri ili pet godina vršiti odabir za omladinske reprezentativne selekcije.


SVESTRANI SPORTISTA

JEDANAESTOGODIŠNjI Danilo je svestrani sportista, jer je uspešan i kao džudista. Aktulni je pravak Republike Srpske u svojoj kategoriji i osvajao je više domaćih i međunarodnih turnira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Marko

02.12.2017. 16:15

Samo napred momče, da nas jednom obraduješ kao i mnoge prethodne generacije.