Srpska nedelja mode: Jarke boje, maske, svila i kašmir

02. 12. 2017. u 15:33

U Ambasadi Italije, dodeljene su nagrade, Serbia Fashion Awards, za najbolju žensku kolekciju Mariji Šabić, a za najbolju mušku kolkeciju Bošku Jakovljeviću

Српска недеља моде: Јарке боје, маске, свила и кашмир

Marija Šabić Foto: Serbia Fashion Week

Na nedavno završenoj, devetoj po redu, Srpskoj nedelji mode u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma, predstavili su se modni dizajneri iz više od 20 zemalja. Jedan od naših najpoznatijih kreatora, Bata Spasojević, predstavio je kolekciju ART&ROCK THERAPY, inspirisanu njegovim boravkom u Parizu, sa printovima na odevnim komadima od kože, svile i pamuka, kao i kapute od kvalitetnih vunenenih štofova. Proslavljeni francuski dizajner, Emerik Fransoa, umetnički direktor Srpske nedelje mode, prikazao je bajkovitu kolekciju u kojoj dominiraju jarke boje i neobične maske na licima manekenki.

Slovenačka kreatorka Sanja Veličković prestavila je etno- -kolekciju haljina, pantalona i suknji u beloj boji sa crvenim detaljima. Crnogorska dizajnerka Ljiljana Vujanović, sa svojim brendom EQUI prikazala je kombinezone, korsete, elegantne pantalone i svečane haljine. Kolekcija crnogorske kreatorke Milene Vujačić, inspirisana Venecijom i baroknim stilom, obiluje šarenim bojama u kojoj dominiraju žuta, zelena i crvena.

Duge, ženstvene haljine u beloj, bež, crnoj, crvenoj i plavoj boji, mogle su se videti u elegantnoj kolekciji moldavske dizajnerke Tije Purve, kao i pantalone i ogrtači od kašmira u kombinaciji tamnih i pastelnih nijansi.

Kreator iz Holandije Marten van Mulken, inspirisan klupskim stilom osamdesetih, predstavio je neobične haljine, suknje, pantalone i bluze u najrazličitijim bojama koje su nosili modeli sa maskama na licu.

Mladem Milivojević Baron

Naša poznata dizajnerka Suzana Perić oduševila je publiku sa kolekcijom lepršavih haljina, bluza i suknji u romantičnom boho stilu i elegantnim crvenim i crnim tonovima. Reviju je otvorila glumica Jelena Gavrilović svojim a neobičnim muzičkim nastupom nosila je model iz ove kolekcije.

Bata Spasojević

Na reviji Boška Jakovljevića, ljubitelji mode su mogli da uživaju u nastupu pevačice Ane Stanić koja je takođe nosila jednu od njegovih kreacija, dok kolekcija u stvari predstavlja kombinaciju sportskih odevnih komada i odela.

Čast da zatvori novembarsko izdanje ove prestižne modne manifestacije pripala je jednoj od naših najpoznatijih kreatorki, Mariji Šabić, koja je predstavila elegantne kreacije, unikatne, ženstvene haljine nežnih, pastelnih boja od finih prirodnih materijala i čipke ukrašene ručno rađenim detaljima. U Ambasadi Italije, dodeljene su nagrade, Serbia Fashion Awards, za najbolju žensku kolekciju Mariji Šabić, a za najbolju mušku kolkeciju Bošku Jakovljeviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije