Zimska služba spremna za sneg

S. B. M.

02. 12. 2017. u 17:14

Prema prognozi meteorologa, prve pahulje bi trebalo sutra da padnu, nadležni u pripravnosti

Зимска служба спремна за снег

Foto Beoinfo

PRESTONIČKE ulice zabeleće se, prema prognozi meteorologa, sutra, ali će se sneg na kolovozu topiti, pa vozači neće imati većih problema. Ekipe "Beograd puta" su u pripravnosti, a u petak su bazu ispod mosta Gazela obišli gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić.

Povodom najavljenih niskih temperatura i padavina, održana je smotra zimske službe i utvrđena njena spremnost za zimsku sezonu. Ujedno, održan je i operativni sastanak svih komunalnih preduzeća na teritoriji grada Beograda.

- U potpunosti smo spremni za sneg koji se očekuje u nedelju - rekao je Mali. - Remont vozila je kompletno urađen, a samo "Beograd-put" raspolaže sa 156 vozila, 32 građevinske mašine i 95 posipača, s mogućnošću "mokrog posipanja". Na lageru trenutno imamo 19.000 tona soli, a do kraja dana će svim opštinama biti distribuirana so namenjena mesnim zajednicama i građanima.

"Beograd put" posle desetak godina nabavio je deset velikih kamiona kipera koji će omogućiti brže i efikasnije čišćenje snega sa ulica.

Prema prognozi, pahulje će sutra padati veći deo dana. Biće to svakako vlažan sneg, jer će padati na 0 ili 1 stepen Celzijusove skale, pa će se na kolovozu uglavnom topiti. Visina snežnog pokrivača u nižim predelima mogla bi da dostigne pet santimetara, a u višim i do deset. To znači da će negde biti dovoljno snega i za sankanje.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije