Vučević: Spoljna politika Srbije je za svaku pohvalu, DS pati od amnezije; Ružić: Spoljna politika jasna, DS u političkom ćorsokaku

Tanjug

02. 12. 2017. u 18:45

Srbija je zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese

Вучевић: Спољна политика Србије је за сваку похвалу, ДС пати од амнезије; Ружић: Спољна политика јасна, ДС у политичком ћорсокаку

Foto Tanjug, J.Pap

Demokratska stranka i njen sadašnji predsednik Dragan Šutanovac očigledno pate od teške amnezije, ali srećom građani Srbije nemaju problem sa pamćenjem i sećanjem, posebno na vladavinu žutog režima, pa ih zato i šalju „ispod cenzusa“.

Za razliku od vremena kada su DS i Šutanovac vodili Srbiju, kada se nije znalo ko su nam prijatelji, a ko neprijatelji, niti kome se šta obećava, dok je vajni šef diplomatije Vuk Jeremić, umesto da se diplomatski bori za svoju zemlju, vodio ličnu borbu za svoje buduće funkcije i radio na sopstvenom marketingu, sada su sve karte otvorene, i treba biti krajnje licemeran i mrzeti sopstvenu zemlju pa reći da spoljna politika Srbije nije za svaku pohvalu.

Ako Šutanovac uopšte vidi dalje od svojih pašnjaka, onda verovatno misli da je pametniji od brojnih svetskih zvaničnika, međunarodnih institucija, koji za srpsku diplomatiju i predsednika Vučića imaju samo pohvale. Predsednik Vučić govori isto i na istoku, i na zapadu, i u Srbiji.

Srbija je zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese. Srbija se nalazi na evropskom putu, ali i putu očuvanja mira i stabilnosti u regionu, a naš predsednik je lično inicirao uspostavljanje što čvršćeg ekonomskog saveza zemalja Zapadnog Balkana, jer će nam to doneti ekonomski prosperitet, neophodan za dalji razvoj, i ostanak mladih.

Kritikujući nedvosmislene uspehe naše spoljne politike, Demokratska stranka i Dragan Šutanovac, zapravo, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa vesti koja nas je sve poslednjih dana ozbiljno uznemirila. Da su krali i lagali narod, to smo znali, ali da su išli dotle da montiraju paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima, to je, ne samo politički presedan, već i krivično delo.

Po čijem nalogu su pratili i prisluškivali neistomišljenke, ko im je to dozvolio, ko je sve učestvovao u tome? Kakvu su to Srbiju pokušavale da naprave vajne „demokrate“ i po čijem nalogu?

RUŽIĆ: DS U ĆORSOKAKU

Potpredsednik SPS Branko Ružić rekao je danas, reagujući na kritike o spoljnoj politici koje je predsednik DS Dragan Šutanovac danas izneo u govoru koji su preneli pojedini mediji, da je spoljna politika Srbije kritstalno jasna i u državnom interesu, a da je nekada značajna DS, "zaglibila u politički ćorsokak".

"Kada predsednik te atomizovane stranke izrazi kritiku povodom spoljne politike koju vode Republika Srbija, Predsednik Republike i ministar spoljnih poslova onda je jasno koliko ne poznaje aksiome politicke odgovornosti i koliko ne poseduje elementarnu državotvornost", naveo je Ružić u izjavi za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Spoljna politika Srbije je kristalno jasna, i iz dana u dan ministar Dačić veoma mudrom, mukotrpnim, strpljivom i argumentovanom diplomatskom aktivnošću vraća i pozicionira Srbiju na mesto koje joj pripada u međunarodnoj areni.

"Neverne tome bi trebalo da shvate da ne postoje dve stolice, dve suprotstavljene spoljnopolitičke orijentacije već isključivo jasno definisan državni interes Republike Srbije, kao ekonomski razvijene, socijalno pravedne, međunarodno uvažene, vojno neutralne, države sa jasnom evropskom perspektivom", poručio je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije