Bez rupa 2019. godine

S. B. MILOŠEVIĆ

02. 12. 2017. u 23:59

Za rekonstrukciju Zrenjaninskog puta potrebno pet miliona evra, od aprila ove godine o njemu brine grad. Obnova bi podrazumevala preusmeravanje saobraćaja na alternativne pravce

Без рупа 2019. године

Deo kolovoza u Krnjači Foto Željko Knežević

ZRENjANINSKI put godinama je u lošem stanju. Rupe su ga odavno ispresecale, a duž pojedinih deonica iskopani su pravi rovovi. Nažalost, njegova sanacija nije moguća sledeće godine, već 2019. Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, za obnovu ove saobraćajnice, koja je do aprila ove godine bila u nadležnosti Republike, potrebno je pet miliona evra.

- Zrenjaninski put jeste u lošem stanju, ali da bismo kompletno sredili ovu saobraćajnicu potrebno nam je 640 miliona dinara - kaže Vesić za "Novosti".

Gradski menadžer podseća i da je Grad u Zrenjaninski put uložio 100 miliona dinara i dok nije bio u njihovoj nadležnosti. Deonica državnog puta IB reda broj 13, od petlje Beograd, odnosno od isključenja za Krnjaču, do petlje Kovilovo, od aprila ove godine prešla je u nadležnost grada Beograda.


Sada je za njegovo, ali i održavanje novih 308 kilometara puteva zaduženo preduzeće JP "Putevi Beograda", a ne "Putevi Srbiji" kao ranije.

Iz JP "Putevi Beograda" potvrđuju da je, uzimajući u obzir značajno saobraćajno opterećenje za rekonstrukciju ove deonice, potrebno izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju. Rekonstrukcija bi podrazumevala zatvaranje i preusmeravanje saobraćaja na alternativne pravce, pa je imajući u vidu njegov značaj potrebno da se steknu svi potrebni uslovi za traženu rekonstrukciju.


UGROŽENA BEZBEDNOST PEŠAKA

NAJVEĆA oštećenja duž Zrenjaninskog puta vidljiva su u blizini ci ne mogu suvi ni da uđu u autobuse.

Ujedno, pošto duž ove deonice nema trotoara, najugroženiji su i pešaci, školarci pogotovo.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Zoran

03.12.2017. 07:24

Ovakve su rupe u centru Beograda na trotoaru ulice Kneza Milosa sa desne strane od Bircaninove do Durmitorske ulice. Ima ih tu najmanje 25 ovakvih istih rupa a ispred Ambasade Mianmar postoje cak tri ovakve rupe. Otidite pa pogledajte i sami se uverite.Kad nisu popravili trotoar ispred strane ambasade sta dalje ocekivati.

Mochwara

03.12.2017. 09:57

Znači, od aprila do decembra su spoznali da je potrebna dokumentacija... ovim tempom će problem da se reši krajem veka. A para, siguran sam , ima. Prođite borčom i vidite koliko hiljada kvadrata se diže (bez papira)