');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

Haos i na području Zenice i Bihaća: Vetar rušio stabla i krovove, izazvao požare, veliki broj naselja bez struje

Olujni vetar je u noći s ponedeljka na utorak na podučju Zeničko-dobojskog kantona izazvao materijalnu štetu na objektima u Zenici, Maglaju i Tešnju, a na svu sreću povređenih osoba nije bilo.

Skola Maglaj Foto: avaz.ba / RAS Srbija
Skola Maglaj

Snažni vetar je veće materijalne štete izazvao u Zenici gde je u naselju Babina Rijeka došlo do obrušavanje fasade zgrade koja je tom prilikom pala na parkirani automobil. Na magistralnom putu M-17 u mestu Lešnica jak vetar je oborio stablo na cestu te je pričinjena materijalna šteta na jednom teretnom motornom vozilu. Intervencije zbog pada stabala pripadnici MUP-a ZDK zabeležii su i u Zavidovićima, Žepču i Maglaju, prenosi Klix.ba.

Foto: avaz.ba / RAS Srbija

Nastava u Prvoj osnovnoj školi Maglaj odgođena je do daljnjeg zbog velike materijalne štete koju je na ovom objektu noćas prouzrokovao vetar.

Na nekoliko lokacija u kantonu, prema rečima dežurnog operativnog Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, zabeležena su veća ili manja urušavanja krovova, a najveća šteta izazvana je u Tešnju kada je vetar sručio munaru džamije.

Snažan vetar duvao je i na području Unsko-sanskog kantona. Vatrogasne jedinice u svim opštinama Unsko-sanskog kantona imale su pritekle noći skoro nezapamćen broj intervencija, pogotovo za ovaj deo godine, pa je tako zabeležena čak 31 intervencija. Bilo je nekoliko požara na kućama i dimnjacima, rušenju stabala, krovne konstrukcije, dok je veći dio kantona trenutno bez struje.