Suzanu su otpustili jer je pojela 2 kriške pršute, pa se ispostavilo da je to "podriguša": Sada je u inostranstvu i zarađuje 4 puta više! (FOTO)

- Uslovi rada su super, plata 4 puta veća nego kod kuće - kaže Suzana Šešo

  • 7

Suzana Šešo je žena koja je u “Sparu” dobila otkaz jer je pojela doslovno dve kriške pršute. Reakcije javnosti su bile burne, mnogi su osudili bezdušnog poslodavca koji joj je praktično zbog nekoliko zalogaja otpustio, i to nakon 11 godina vrednog i posvećenog rada. U njenom životu se dogodio totalni preokret posle ovog "incidenta".

Suzana je dobila otkaz jer je pojela 2 kriške pršute: Imam srpske gene, promenila sam ime da bih se zaposlila u Hrvatskoj

Ona je bila jedna od zaslužnijih što je zadarski supermarket u kojem je bila zaposlena dobro poslovao i stekao verne mušterije. Inače, kasnije je ispalo da nije u pitanju čak ni pikantni pršut nego salama – pisalo se o “tirolskoj” kojom je filovala sendvič, čak i o običnom parizeru; "podriguši", da sve bude bizarnije; ali, to je, zapravo, zasenilo prave razloge otkaza.

Navodno, raskid radnog odnosa verovatno je bio inspirisan “rešavanjem radne snage” jer je trebalo smanjiti troškove.  Ova priča još nije doživela finale na sudu. Žena je sticajem okolnosti, boreći se za praca radnika postala i sama socijlani slučaj, kako prenosi Slobodna Dalmacija.

Foto: Privatna arhiva

Sudija kome je dodeljen predmet, smatrao je snimak nadzorne kamere koja ju je snimila kako neovlašćeno jede sendvič, dovoljno čvrstim dokazom da zasluži otkaz. Opštinski sud u Zadru je na ponovljenom suđenju odbio tužbu protiv bivšeg poslodavca i vanrednog otkaza koji je dobila 2015. godine, iako joj je u ranijem postupku presudio u njenu korist.

Suzana je posle svega odlučila da ode u Austriju, gde sada radi kao sobarica, a Alpi su njen novi dom.

Foto: Privatna arhiva

Nakon otkaza je čak 9 meseci bila nezaposlena. Iako se još uvek snalazi, zadovoljna je što je dobila priliku.

- Uslovi rada su super, plata 4 puta veća nego kod kuće - kaže Suzana Šešo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    12. decembar 2017 | 16:55

    Poslodavca može biti sram! A njoj želim svu sreću i u poslu i u životu😊

  • Renata

    12. decembar 2017 | 17:16

    Bacaju hranu, i supermarketi i restorani. Radnici koji u njima rade mozda nemaju novca ni sebi da kupe dorucak jer su im platye mizerne. A radije bi bacili.

  • Zoran

    12. decembar 2017 | 19:49

    Radio!u maxi na vocu i povrcu da vi ljudi znate koliko se toga baci,a ne mozes nista da das nekom ili ti da poneses.Stavim u gajbu i nosim do kontejnera vidim penzioner ceka ja mu dam sve to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA