Ski-staza na Adi od 2019.

G. N.

12. 12. 2017. u 23:59

Nova atrakcija pored Savskog jezera od naredne zime. Skijalište u zatvorenom objektu će biti montažno-demontažno. Trenutno se priprema idejno rešenje

Ски-стаза на Ади од 2019.

Skijalište na Adi Ciganliji iz 2010. godine / Foto Nikola Fifić

KOŠUTNjAČKA ski-staza od naredne godine mogla bi da ima konkurenciju, i to - u komšiluku! Čelnici grada teže tome da Ada Ciganlija već od sledeće zime obogati svoju ponudu, i posetiocima pruži uživanje u skijanju kraj Savskog jezera! To će biti obnova starog projekta, budući da je 2010. godine ovo prestoničko izletište već imalo skijaše u zatvorenom objektu.

Plan o bogaćenju sadržaja juče je najavio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, prilikom obilaska novog klizališta u parku Kameni grad.


PROČITAJTE JOŠ:
Uplate kasne, studenti rade

- Želimo da Ada "živi" svih 365 dana u godini i da ima mnogobrojne sadržaje i tokom zimskih dana - rekao je Nikodijević. - Naša ideja je da proširimo ponudu Ade Ciganlije već do naredne zime, kada bi ovde trebalo da postoji i ski-staza.

Da se ova novina razmatra, "Novostima" su potvrdili i iz Ade Ciganlije.

- Trenutno pripremamo idejno rešenje, nakon čega ćemo napraviti projekat izgradnje. Zamisao je da skijalište bude montažno-demontažnog karaktera i to je sve što trenutno možemo da kažemo - rekao nam je Miodrag Jović iz JP "Ada Ciganlija".

Prvo klizalište nepravilnog oblika biće otvoreno u petak u Kamenom gradu.

Ulaz će biti besplatan za decu do sedam godina, ali i za učenike osnovnih i srednjih škola, uz đačku knjižicu.

SENIOR KARTICE

NI najstariji sugrađani nisu zaboravljeni. Oni koji na klizalište budu dovodili svoje unuke, moći će na posebnom štandu u okviru kompleksa da izvade beogradsku senior karticu.

Kako je istakao predsednik Skupštine grada Nikodijević, na taj način penzioneri će biti pošteđeni čekanja i dugih procedura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije