Građani Srbije među povređenima u eksploziji u Austriji

Među povređenima u nedavnoj eksploziji u gasnom čvorištu Baumgarten bilo je i dva državljanina Srbije, saopštila je policija.
U eksploziji je jedan austrijski državljanin izgubio život, jedna osoba je zadobila teške, a 20 lakše povrede. Među lakše povređenima je osam stranih državljana - dva državljanina Srbije, dva Rumunije, po jedan iz Mađarske, Slovačke, Poljske i SAD.
 
Svi, kako ističe portparol austrijske policije Hajnc Holub, nastanjeni su u Austriji.
 
Lakše povređeni, nakon kraće intervencije u bolnici pušteni su kućama.
 
Uzrok eksplozije nije još utvrđen, ali mediji pominju da bi mogao biti pronađen u jednoj gasnoj posudi koja je u ponedeljak puštena u rad, a koju je zbog pada pritiska, proveravao službenik "TUV" (Udruženje za proveru tehničke ispravnosti), koji je u incidentu poginuo.
 
Postrojenje Baumgarten je izgrađeno 1959. godine kao crpna stanica gasnog polja u Cverndorfu, a potom je pretvorena u čvorište. Ovo čvorište važi kao jedno od najvažnijih u snabdevanju Evrope.
 
Preko Baumgartena idu veliki tranzitni gasovodi ka Nemačkoj; Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Hrvatsko i Mađarskoj.
 
Oko jedna trećina uvoznih količina gasa iz Rusije ide preko čvora Baumgarten.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.