NESREĆA U KANADI: Avion smrskan, putnici preživeli!

I. S.

14. 12. 2017. u 09:45

Letelica tipa ATR kanadske kompanije sa 25 osoba srušila se odmah posle poletanja

НЕСРЕЋА У КАНАДИ: Авион смрскан, путници преживели!

Twitter

AVION tipa ATR kanadske kompanije "Vest vind avijejšen" srušio se danas odmah posle uzletanja, a svi oni koji su bili u njemu, 22 putnika i tri člana posade - preživeli su. Zadobili su povrede, mahom lakše, i nijedan čovek nije životno ugrožen, iako je letelica potpuno smrskana. Nesreća se dogodila u blizini aerodroma Fon di Lak, na zapadu Kanade, u provinciji Saskačevan.

Spasilački timovi Rojal kanadijan er forsa su se rastrčali da dopru do nastradalih, a onda je saopšteno da su svi putnici i članovi posade nađeni živi. Veći broj ih je odveden u obližnje bolnice i klinike, odakle su ubrzo svi pušteni na kućno lečenje.

- Moja sestra je slomila nogu i nekoliko parčića metala joj se zarilo u telo. Bio je tu i mladi čovek s cerebralnom paralizom, kojeg su, srećom, takođe izvukli iz krhotina aviona. Molim se Bogu da su svi dobro - kazao je medijima putnik Deril Mekdonald.


Avion se samo kilometar "odlepio" od piste pre nego što je pao.

Paul Dederih, portparol kanadske policije, kazao je da se uzrok nesreće istražuje i da još nema nikakvih naznaka šta je moglo da dovede do te tragedije, koja je, srećom, prošla bez gubitka ljudskih života.



— HugeToday (@HugeToday) December 14, 2017


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije