Naprednjaci nisu nedodirljivi!

J. ĆOSIN

14. 12. 2017. u 10:20

Gradonačelnik Niša o hapšenju jednog od njegovih najbližih saradnika Branislava Kačara. Bulatović: Članstvo u SNS ne garantuje imunitet

Напредњаци нису недодирљиви!

Bulatović i Kačar Foto N. Stojičić

PRVA reakcija gradonačelnika Niša Draka Bulatovića - posle hapšenja gradskog većnika zaduženog za sport i funkcionera Srpske napredne stranke Branislava Kačara (27) je glasila - "Niko nije zaštićen". Prvi čovek grada na Nišavi je naglasio da će više moći da kaže tek kada dobije detaljnije informacije o ovom slučaju.

- Istražni postupak još nije okončan, ali je već sada javnosti poslata jasna poruka da nema unapred amnestiranih, makar oni bili i članovi vladajuće stranke - navodi Bulatović.

Kačar je, podsetimo, uhapšen 12. decembra u Nišu, zbog osnovane sumnje da je u septembru ove godine uticao na zaposlenog u gradskom Sekretarijatu za omladinu i sport da milion dinara iz lokalnog budžeta - namenjenih za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu - isplati preko reda, što je i učinjeno.

Iz policije saopštavaju i da "postoje osnovi sumnje da je potom odgovorno lice tog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000 dinara prenelo na jedan rukometni klub iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je taj sportski kolektiv u neprekidnoj blokadi računa od kraja 2014".

Kačaru je određeno zadržavanje do 48 sati, potom će biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, a policija navodi da će protiv još trojice osumnjičenih biti podnete krivične prijave u redovnom postupku...

Radi se, inače, o jednom od najmlađih niških većnika koji je i među najbližim saradnicima gradonačelnika Darka Bulatovića. Zajedno su radili još u taboru Srpske radikalne stranke, potom u SNS, pa FK Radnički i u "Elektrodistribuciji".

BIOGRAFIJA

UHAPŠENI Kačar je 2014. diplomirao na Fakultetu zaštite na radu u Nišu, stekavši zvanje inženjera. Funkciju potpredsednika FK Radnički je obavljao tokom 2015. i 2016, a za delegata Skupštine Fudbalskog saveza Srbije je izabran lane u martu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Jovan

14.12.2017. 10:47

Diplomirao 2014, a 2015 postao potpredsednik FK Radnickog, kako sa 25 godina, niti ima nekog iskustva sem ako nije igrao fudbal kada je bio mali? Pa zive u tom Nisu ljudi koji su ceo zivot dali za taj Radnicki, legende kluba. Posle se pitamo zasto nam pametna deca beze u inostranstvo, pa zbog ovakvih koji se uclane u stranku i odmah im daju neku funkciju, a znamo kakvi su sve iz interesa i bahatosti uzeli clanske karte vladajuce stranke.

Ivan

14.12.2017. 12:41

Bulatovic koji je briljirao izjavom da bira saradnike na osnovu fizickog izgleda. Koliko je sposoban govori cinjenica da mu je najblizi saradnik pravio malverzacije za koje on navodno nije znao. Zar gradonacelnik ne treba da potpise za sav novac koji grad raspodeljuje sportskim klubovima u Nisu? Kako je samo ovaj klinac uhapsen?