Vesti

0

Plan je da se izgradi dva miliona kvadrata za pripadnike snaga bezbednosti

Autor: SA

Izvor: Beta

Plan je da se izgradi dva miliona kvadrata za pripadnike snaga bezbednosti

Izvor: Foto: Beta/Ministarstvo grаđevinаrstvа

Kako je Mihajlovićeva rekla novinarima u Skupštini Srbije, biće predložene lokacije u Vranju, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu.

"Predložićemo način kako će se projektovati, kao i cenu stana i ko će biti investitor, da li će ih graditi država ili lokalna samouprava", rekla je ministarka, navodeći i da će i zgrade i stanovi biti tipski.

Druga radna grupa, koja se bavi finansijskim delom izgradnje stanova, kako je dolala, treba da precizira kako će se čitav projekat finansirati.

"Plan je da se izgradi oko dva miliona kvadrata tih stanova, što će se raditi fazno", rekla je ministarka i dodala da bi gradnja u svim gradovima trebalo da počinje na proleće, i to prvih 400.000 kvadrata.

Prema njenim rečima, biće raspisani tenderi za izgradnju, a domaća građevinska industrija imaće prednost "jer zna najbolje da radi".

Mihajlovićeva je pozvala domaće građevinske kompanije da se udruže jer je to pravi nači da dobiju posao na projektu.

"To je ogroman projekat, tražimo spremnu građevinsku operativu koja može da poštuje rok i cenu", rekla je ona.

Dodala je da su BIA, policija i vojska već navele kolike su im potrebe za stanovima u kom gradu.

"Pored Vranja, Novog Sada, Beograda, Niša, Kragujevca i Kraljeva, ima i drugih gradova u kojima postoje potrebe za stanovima i država će pokušati da učini sve da bi se to realizivalo", reklaje ministarka.

Kako je objasnila, početak gradnje stanova zavisiće od toga koliko je lokalna samouprava uspela da prirpremi određenu loakaciju.

"Novi Sad, Beograd i Kraljevo, u potpunosti su spremili neke od lokacija", navela je Mihajlovićeva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR