VIDEO: Poslednja novosadska projekcija muzičkog dokumentarca "Kontakt" u subotu u KCNS

Dokumentarac "Kontakt" autora Mihajla Obrenova biće prikazan u subotu, 16. decembra u bioskopu Kulturnog centra Novog Sada.
U pitanju je specijalna bioskopska projekcija muzičkog dokumentarca koji obrađuje period novosadske muzičke underground i alternativne scene u periodu 1989. do 2017. Ovo je ujedno i poslednja projekcija filma u Novom Sadu jer film od sledeće godine kreće u festivalski život van granica naše zemlje. 
 
Film sadrži preko 140 sagovornika iz čak pet generacija novosadskih muzičara i obilje informacija i ekskluzivnog materijala.
 
Evo šta je o filmu napisao Jovan Ristić, novinar i recenzent Pop Boks portala:
 
"Dugometražni dokumentarni film Mihajla Obrenova 'Kontakt', koji kroz priču o andergraund rok sceni Novog Sada govori o sudbini rokenrola u Srbiji. Usvom vremeplovu, Obrenov prolazi kroz razne faze postojanja ove živopisne i vrlo snažne scene, od 1989. godine do danas. Uz pomoć više od 140 sagovornika, gledalac će se na duhovit i dinamičan način upoznati sa istorijom i geografijom alternativnog muzičkog Novog Sada – njegovim ključnim ličnostima, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim uradi-sam tehnikama za pravljenje instrumenata koje su primenjivali pankeri usled materijalne oskudice. U pozadini se provlače motivi iz političke, ekonomske i kulturne istorije Srbije s kraja XX i početka XXI veka koji su se neminovno odrazili na rok scenu Novog Sada: krvavi raspad Jugoslavije, sankcije i nestašice, emigriranje rokenrol publike, promena kulturnog identiteta gradova, socijalno raslojavanje, pojava droge na ulicama, bombardovanje, gašenje rokenrolu naklonjenih medija, emisija i klubova, atomizacija i pasivizacija javne sfere, selidba socijalne interakcije na internet, zamiranje uticaja rokenrola."
 
Film će početi u 21 čas.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič