Računari i Galaksija

Šta smo najviše guglali u 2017?

Google je, kao i svake godine, izbacio statistiku najpopularnijih fraza koje su ljudi upisivali u njegov pretraživač u proteklih 12 meseci. Najpoznatiji pretraživač nije zaboravio ni svoje korisnike iz Srbije, a u objavljenom pregledu pretraživanja za 2017. godinu naglasak je na najpopularnijim pojmovima, događanjima i TV serijama. Srbi su u proteklih 12 meseci najviše guglali sledećih pet pojmova: Vreme, Eurobasket, Zadruga, Pink i Ubice mog oca. Na šestom se mestu našla Strasti Toskane, a top 10 zatvaraju pojmovi IKEA Srbija, Ana Brnabić, Bogdan Bogdanović i akcija Vlade Srbije Uzmi račun i pobedi.

PCPress.rs Image

U prvih pet najpretraživanijih događaja našli su se Eurobasket, u kojem je Srbija osvojila srebrnu medalju, Wimbledon, Roland Garros i Eurovision, a od lokalnih zbivanja u prvih 10 našli su se, pored Uzmi račun i pobedi, i Izbori i Beer fest. Kad je reč o TV serijama, Srbe su najviše zanimale Ubice mog oca i Senke nad Balkanom, a spisak zaključuje serija 13 Reasons Why.

Svetske top lestvice se razlikuju od domaćih, a i Google-ova statistika je nešto detaljnija. Nama najzanimljivija kategorija, ona tehnološka, u prvih deset termina koji su se najviše guglali našli su se sledeći proizvodi: iPhone 8, iPhone X, Nintendo Switch, Samsung Galaxy S8, Xbox One X, Nokiju 3310, Razer Phone, Oppo F5, OnePlus 5, i Nokia 6. Ako ste se pitali gde je jedan od najvećih tech trendova ove godine, bitcoin, njega je Google smestio u sekciju vesti, gde se plasirao na drugo mesto, odmah iza američkog razornog uragana Irma, a ispred terorističkog napada u Las Vegasu.

Pročitajte i:  Google Search chatbot: Nova era pretraživanja interneta

Izvor: Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,