Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

"BLIC" SAZNAJE Među uhapšenima posle brutalne tuče na derbiju i Hrvati!

Ekipa „Blica“ - Vest objavljena: 13:46 - 14.12.2017

Dosad neviđen skandal na ovdašnjim utakmicama, kada je višeminutni krvavi obračun na tribini tokom 156. večitog derbija okončan izvođenjem polugolih, krvavih aktera preko atletske staze, da čitava planete vidi užasni epilog onoga što se dešavalo na južno

Dosad neviđen skandal na ovdašnjim utakmicama, kada je višeminutni krvavi obračun na tribini tokom 156. večitog derbija okončan izvođenjem polugolih, krvavih aktera preko atletske staze, da čitava planete vidi užasni epilog onoga što se dešavalo na južnoj strani Partizanovog stadiona tokom meča sa Crvenom zvezdom (1:1), dobio je nastavak u vidu informacije da je među uhapšenima u tom sukobu i nekoliko Hrvata.

Kako "Blic" saznaje iz izvora u MUP-u, Hrvati su bili među privedenim licima koja se sumnjiče za učešće u velikoj tuči, koja je na "jugu" počela u 16. minutu prvenstvene utakmice 22. kola Superlige.

Višeminutni, brutalni sukob je, prema našim izvorima, otpočeo napadom grupe u kojoj je bilo od 80 do 100 ljudi, koji su na južnu tribinu stigli sa zapadne.

Oni su, verovatno radi lakšeg raspozanavanja u tuči, imali svi na gornjim delovima odeće bele trake oko ramena.

Izazivači incidenta - sa belim trakama oko ramena
Izazivači incidenta - sa belim trakama oko ramena Foto: Stare Slike

Na "jug" su upali sa namerom da naprave haos na toj tribini, da dođu do vođa "grobara", ali još uvek nije poznat njihov motiv.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je ovog četvrtka saopštilo da, po nalogu nadležnog tužilaštva, radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom fudbalske utakmice između Partizana i Crvena zvezde, potvrdivši da je među povređenima - bilo i stranih državljana.

Foto: Stare Slike

Podsetimo, u 16. minutu "večitog derbija", kojim je spuštena zavesa na prvi deo sezone u fudbalskoj Superligi Srbije, incident na južnoj tribini je potpuno skrenuo pažnju sa dešavanja na terenu. Višeminutni sukob, u kome su napadači najpre sa bakljama krenuli da se probijaju, a onda doživeli da ih višestruko brojniji rivali opkole, okončan je surovim prebijanjem izazivača incidenta, koji su, skoro svi, skinuti bar do pojasa, a neki od njih i skroz. Tako polugole i gole, a krvave od razbijenih glava, žandarmerija je izvela kroz kapiju na dnu južne tribine i, sprovevši ih preko atletske staze pred kraj prvog poluvremena, što je na kratko izazvalo prekid derbija, udaljila sa stadiona Partizana. Utakmica je bila prekinuta i početkom drugog poluvremena, ovoga puta zbog dima koji se na igralište spustio usled bakljade.

(Ekipa "Blica")

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Sportal.rs
14 56
Bundesliga

14:56 - 15.04.2024

video Beogradsko proročanstvo Žozea Murinja o Ćabiju Alonsu se obistinilo

Ćabi Alonso rešio je da se etablira kao jedan od najboljih evropskih trenera, napravio je gigantske korake na kojima mogu da mu pozavide mnoge kolege. Ako je neko znao da "namiriše" potencijal, to je Žoze Murinjo. Štaviše, on je čak u Beogradu 2019. godine imao proročanstvo o treneru koji će pomerati granice.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)