Srpska asocijacija menadžera izabrala menadžera godine

Ovogodišnji dobitnik prestižnog priznanja u kategoriji „Menadžer godine“, koje tradicionalno dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera (SAM), je Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric.

PCPress.rs Image

Prestižna priznanja SAM dodeljuje menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima, kao i za bolji život svih građana u celini.

Dragoljub Damljanović je od početka svog rada u Schneider Electric-u posvećen kreiranju i razvoju novog modela poslovanja, koji se ogleda u poslovanju kroz mrežu partnerskih preduzeća. Takođe, njegov doprinos se ogleda i u uspostavljanju strateškog opredeljenja kompanije da postane promoter obrazovanja i predvodnik digitalne transformacije.

„Uvek sam govorio da firmu čine isključivo ljudi. Svi koji me poznaju svesni su da je rad sa ljudima moja strast. U poslednjih 20 godina imao sam priliku da na tržištima Srbije i Crne Gore, ali i drugim zemljama budem na čelu timova koji su inspirisani da se obrazuju, prevazilaze sebe i napreduju na ličnom i profesionalnom nivou. Biznis rezultati uvek dolaze kao rezultat dobro motivisanog tima i pojedinaca. Najveće zadovoljstvo mi pruža kada vidim iskru u oku kolega kada zajedno postignemo nešto što je delovalo nemoguće. Kvalitetni odnosi i zdrava poslovna kultura u kompaniji preduslov su za dobar poslovni rezultati“, izjavio je  Dragoljub Damljanović.

Pročitajte i:  Novo rukovodstvo u kompaniji Schneider Electric Srbija i Crna Gora

PCPress.rs Image

Srpska asocijacija menadžera dodelila je priznanje i Nikoli Obradoviću, direktoru i osnivaču firme No Solutions Development Doo Novi Sad, u kategoriji najbolji mladi menadžer do 35 godina. Titulu Poslodavac godine 2017 ponela je kompanija VIP Mobile, dok je poslodavac godine u kategoriji MMPP Atria Group. Prema odluci žirija, nagrada za „Lični herojski čin“ pripala je Arnou Gujonu, osnivaču humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo’’. Za Razvoj i promociju liderstva među mladima u 2017. godini nagrađen je Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), a nagradu je primila Sonja Liht.

Društveno odgovorna kompanija godine je kompanija Delta Holding, koja je dobila nagradu i u kategoriji „Najbolji program za razvoj talenata“.

Žiri je ove godine odlučio da dodeli i specijalne nagrade žirija. Tako je specijalno priznanje za „Poslovnu inicijativu“ dobila kompanija Aura„Poslovni iskorak“ u 2017. godini učinila je Vinarija Aleksić, dok je specijalno priznanje za „Poslovnu izuzetnost“ uručeno Bel Medic-u.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,