≫ 

PRODAJA VEKA: "Volt Dizni" kupuje "21st Century Fox", ovo je posao "težak" više od 50 milijardi dolara

"Dizni" će preuzeti i oko 13,7 milijardi dolara neto duga kompanije "21. Century Fox"

  • 0

Kompanija "Volt Dizni" objavila je da kupuje kompaniju "21st Century Fox" za neverovatnih 52,4 milijarde dolara, prenosi BBC.

DIZNILEND TRAŽI RADNIKE: Trebaju im prinčevi i princeze, posao je kao iz bajke, a ovo su obavezni uslovi

Ovaj posao uključuje i kupovinu 39 procenata deonica u kompaniji "Skaj", kao i u "Foksovom" čuvenom filmskom studiju. Kompanija "21st Century Fox" će od preostalih deonica formirati novu kompaniju, prenosi BBC.

"Dizni" će preuzeti i oko 13,7 milijardi dolara neto duga kompanije "21. Century Fox".

Direktor "Diznija" Bob Iger (66) ostaće na ovoj funkciji do 2021. godine kako bi nadgledao integraciju "Foksovih" poslova.

On je već tri puta odgodio odlazak u penziju. Prethodnog puta je u martu izjavio da namerava da napusti kompaniju u julu 2019. godine.

Ovaj posao na neki način okončava eru konstantnog širenja medijskog carstva Ruperta Mardoka, koji je nedavno napunio 86 godina.

Dizni obećava da će preoblikovati medijsku industriju i pomoći mnogima da se odbrane od digitalnih rivala poput Netfliksa.

Pored filmskog studija, i sportskih kanala, Dizni ovim postaje vlasnik i kanala National Geographic. Tu si i satelitski emiteri u Velikoj Britaniji, Evropi i Aziji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA