Prijava komisiji koči akreditaciju

Lj. P.

14. 12. 2017. u 14:43

Visoka poslovna škola u Novom Sadu mesecima čeka odobronje za master studijski program. Prof. dr Jelena Damnjanović Simić krajem jula ukazala na korupciju

Пријава комисији кочи акредитацију

AKREDITACIJA Visoka poslovna škola u Novom Sadu,dr Jelena Damnjanović Simić

VISOKA poslovna škola u Novom Sadu mesecima čeka da Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta odluči da li ispunjavaju uslove za akreditaciju master studijskog programa. Sa donošenja odluke se, smatraju u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi odugovlači, jer je prof. dr Ćamilu Dolićaninu, predsedniku KAPK prijavili korupciju, odnosno da je jedna od recenzenata, koja po propisima mora da bude anonimna za školu, prekršila to pravilo i kontaktirala obrazovnu ustanovu.

Direktorka Visoke poslovne škole prof. dr Jelena Damnjanović Simić je nadležne upozorila da je recenzent koja treba da odlučuje o njihovoj akreditaciji, kontaktirala predsednika Saveta škole i tražila da se sastane sa njom kao direktorom škole, na šta je ona na kraju pristala.

- Zamolila sam predsednika KAPK da zameni recenzenta master studijskog programa naše škole, jer je svojim postupkom prekršila anonimnost recenzenta. - Ona je na naše insistiranje i zamenjena - ističe direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija. - Posle toga, u avgustu je, međutim, usledila primedba da moja i diplome još nekih kolega "nešto nisu u redu". Nije mi jasno kako su prethodno u maju valjale, a onda u avgustu, posle prijave korupcije, odjednom su se "pokvarile".

Zbog novonastale situacije škola je tražila akt upozorenja, da bi videli da li i šta nisu dobro uradili u vezi sa dobijanjem akreditacije za master strukovni program "Međunarodno poslovanje i finansije". Taj dokument, međutim, kako tvrdi prof. dr Damnjanović Simić, do danas im nije dostavljen.

Ona još predočava da je škola na čijem je čelu, prethodno u maju ove godine od KAPK dobila pismeno uverenje da su ispunjeni standardi za akreditaciju studijskih programa.

Sa druge strane, prof. dr Ćemal Dolićanin, predsednik KAPK, kaže da akreditacija ove visokoobrazovne ustanove u Novom Sadu još traje, i da će sve biti urađeno u skladu sa zakonom i standardima.

- Imamo proceduru koja mora da se ispoštuje - ističe prof. dr Dolićanin. - Na sledećoj sednici koja bi trebalo da se održi do 20. decembra, komisija će doneti odluku o tom predmetu.


BRISANjE PODATAKA

POVODOM anonimne prijave podnete pokrajinskoj prosvetnoj inspekciji početkom novembra, u kojoj se navodi da je Visoka poslovna škola raspisala konkurs za master studije iako ne ispunjava uslove za akreditaciju master studija, direktorka kaže da nikoga nisu doveli u zabludu jer je predočeno da je postupak akreditacije u toku.

- Povodom te prijave smo se izjasnili - kaže prof. dr Damnjanić Simić. - Što se tiče sajta škole, za koji se u anonimnoj prijavi navodi da su sa njega skinuti svi konkursi, mogu da kažem da često imamo tehničkih problema i da se podaci tih razloga izbrišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Смрт €U/NATO окупацији,слобода Србији!

14.12.2017. 17:28

Једна од "најчувенијих образовних институција СФРЈ", уз Вишу пословну у Београду, које су негде још средином 80тих година прошлог века, биле "пионири квалитетног образовања и диплома" у размену за плаве коверете, додуше за разлику од својих данашњих "престижних и светских" копија Мегаденса, Униона и Сингидудука... "студенти" су морали доћи сваки испит, да се са професорима нађу у кафани или ресторану, да изврше трансакцију "коверта за потпис". Данас се напредовало, сад је "коверта за диплому."

bager

15.12.2017. 07:50

@Смрт €U/NATO окупацији,слобода Србији! - Morali su tad da dodju da vide fakultet,zgradu ,zapamte izgled i adresu ,a ne kao neki da i neznaju adresu i ime fakulteta