Australija zabranila pedofilima da napuštaju zemlju

Australijski zakon koji brani osuđenim pedofilima putovanja van države stupio je na snagu u sredu i odmah je primenjen.
Jedan osuđeni pedofil pokušao je da napusti državu u sredu, ali je prema zakonu sprečen da se ukrca na let u Sidneju. 
 
Australijski službenici nazvali su novi zakon "prvim takvim zakonom na svetu", a brani svim osuđenim pedofilima napuštanje Australije bez dozvole zakonskih i bezbednosnih službi.
 
Cilj zakona je da spreči pedofile da putuju u jugoistočnu Aziju, gde često odlaze zbog razvijenog seksualnog turizma, naročito dečijeg.
 
"Australija ima oko 20.000 registrovanih pedofila koji su odslužili kazne, ali još uvek moraju da obaveštavaju vlasti o svojim kretanjima. Oko 800 prestupnika je napustilo državu prošle godine, a oko 40 odsto njih nije to prijavilo vlastima", izjavila je australijska ministarka spoljnjih poslova Džuli Bišop.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet