InfoFoto: Ilustracija

Hapšenje i u Kragujevcu zbog krijumčarenja migranata

Autor: InfoKG
15:10 | Četvrtak, 14 12 2017

Na području Beograda, Kragujevca, Aranđelovca i Rume uhapšeno je sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe od marta do juna ove godine omogućili tranzit i nedozvolјen boravak na teritoriji Srbije za više od 100 ilegalnih migranata. 

Uhapšeni su S.A. (1988), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.V. (1967), M.Đ. (1995), Z.A. (1973), J.M. (1985), B.J. (1985) i S.V. (1994).

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još četiri osobe, od kojih se jedna, državlјanin Pakistana, već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je u okviru druge organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarila ilegalne migrante iz Srbije u Mađarsku i Austriju, dok je za preostale  tri osobe raspisana potraga.

Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe ilegalne migrante,  koji su na nedozvolјen način ušli na teritoriju Srbije iz  Bugarske, pronalazili preko osumnjičenog državlјanina Pakistana koji je neprijavlјeno boravio na teritoriji Srbije. 

Članovi grupe su potom, kako se sumnja, organizovali prihvat migranata u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, njihov tranzit preko teritorije Srbije i privremeni smeštaj u Arenđelovcu i Beogradu, a sve u cilјu njihovog dalјeg ilegalnog prebacivanja ka zemlјama Evropske unije.

Sumnja se i da su članovi ove kriminalne grupe za tranzit ilegalnih migranata uzimali oko 280 evra po osobi, a za obezbeđivanje smeštaja 10 evra za noć.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.