Meštani cerskih sela čekaju betonske bandere

Za dobrobit domaćinstva važno je da ima ko da ga obrađuje, ali i da ima osnovne uslove za život na selu. Meštani zaseoka Bair u selu Trbosilje na Ceru kažu da imaju podmladak na imanjima, ali im je struja problem da gazdinstva opstanu. Očekuju da dotrajale bandere i žice uskoro budu zamenjene.

Da nije podupirača, kočića, žice i sekire ne bi ni struje bilo. Bandera je trula i pukla odavno, moramo da je osiguramo. Kad god se žice umrse selo je u mraku, kažu u zaseoku Trbosilja.

"Kad god dune vetar, malo veća kiša kad udari prva mi nemamo struje, većinom svakih nekoliko dana", kaže Aleksandar Jovanović iz Trbosilja.

"Ništa nam ne radi sve što imamo električno, vodu iz bunara ne koristim po dan dva kad nema struje", kaže Negosava Pavlović iz Trbosilja.

Kvarovi se tvrde meštani rešavaju pojedinačno ali ne i trajno. Elektro mreža je rekonstruisana na dva i po kilometra u Trbosilju ali ne i u tri zaseoka. Žice razdvojene gumom i dalje čekaju.

"Kaže doćemo sutra prekosutra da namestimo konzolu tu, nisu ni dolazili, tako stoji, kad ću doći šta ću, kad puknu žice il neko nagraba tako će i biti", kaže Srećko Pavlović iz Trbosilja.

Revolt meštana utoliko veći što uz krive drvene stoje i betonske bandere, postavljene pre više od deset godina.

"Naše je bilo rad, i oni su ubacili, dvanaest godina, rekli su da će doći za jedno dve godine, za godinu dana mora biti nova linija pored puta, oni neće da oprave ni ovu staru, ja moram da plaćam redovno a oni neće da dodju da oprave liniju", kaže Brana Jovanović iz Trbosilja.

"Svake godine smo pisali zahtev elektrodistribuciji, uglavnom je to bio odgovor da rade po predvidjenom planu i programu", kaže Milinko Filipović, predsednik Mesne zajednice Trbosilje.

A po planu u elektroprivredi Srbije kažu da su u Trbosilju ugradili 99 stubova, uradili novu trafostanicu i zamenili 31 stub na niskonaponskoj mreži. U četiri opštine lozničkog kraja rekonstruisana su 52 kilometra, a investira se i radi i dalje odgovaraju nadležni. Meštani Trbosilja se nadaju.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво