Odroni prete Ibarskoj

G. ĆIROVIĆ

14. 12. 2017. u 17:40

Zbog poledice i čestih odrona na magistralnom putu opasnost za vozače. Posebna opasnost vreba noću, i na rekonstruisanim deonicama

Одрони прете Ибарској

Velika opsanost na deonici Kraljevo-Raška / Foto G. Šljivić

ZBOG najavljenih obilnijih padavina i niskih temperatura tokom noći, na Ibarskoj magistrali, na veoma prometnom putnom pravcu Kraljevo - Raška kroz klisuru Ibra, moguće su češće pojave odrona kamena i zemlje.

Zato pripadnici saobraćajne policije ovdašnje Policijske uprave, kao i zaposleni u kraljevačkoj sekciji preduzeća AD "Novi Pazar put", u čijoj je nadležnosti održavanje Ibarske magistrale od Kraljeva do Raške, apeluju na vozače da budu oprezni, naročito noću, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i brzinu prilagode uslovima na putu.

- Manji odroni se pojavljuju na neuređenim kosinama kroz Ibarsku klisuru koje nisu zaštićene mrežama i utvrdama, kao i na deonicama puta gde zbog rekonstrukcije i proširenja kolovoznih traka još nije došlo do sleganja tla. Do sada se nije desilo ništa alarmantno što bi prekinulo saobraćajnu komunikaciju, ali vozačima savetujemo opreznu vožnju jer usled padavina i mraza može doći i do odrona i do poledice - kaže Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.

Putari iz AD "Novi Pazar put" takođe poručuju učesnicima u saobraćaju da kroz Ibarsku klisuru - kod Bogutovca, Magliča, Bresnika, Dobrih strana i Polumira posebno budu oprezni noću i u uslovima slabije vidljivosti.

- U proteklom periodu smo kroz Ibarsku klisuru postavili čak 33.250 kvadratnih metara zaštitne mreže, 250 kubika kamenih zidova i upozoravajuću signalizaciju, ali opasnost od odrona i dalje postoji - naglašava Nermin Ljajić, rukovodilac Radne jedinice održavanja u AD "Novi Pazar put".

STALNO DEŽURSTVO

- Naše mobilne ekipe dežuraju 24 sata i intervenišu gde je to potrebno, kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao. Osim punktova u Kraljevu i Raški, imamo punkt sa dežurnom ekipom i u varošici Ušće uz angažovanje kompletne mehanizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije