Skupština grada: GSP-u odobreno da zaposli 35 radnika na određeno zbog odlaska vozača

Današnju sednicu Skupštine grada obeležila je rasprava o tome koliko zapravo ima radnika u lokalnoj upravi i da li vlast povećava ili smanjuje broj zaposlenih.
Skupština grada: GSP-u odobreno da zaposli 35 radnika na određeno zbog odlaska vozača
Foto: 021.rs

Najviše se pričalo o izmenama kadrovskog plana u upravi, kao i izmenama odluke o budžetu koja je povezana sa odlukom o kadrovima, kojom se povećava broj zaposlenih u gradskoj upravi za 24.

Vlast je ponavljala tvrdnje da nema zapošljavanja, jer se smanjuje broj stalno zaposlenih i da se zapravo radi o onima koji će raditi na određeno i to samo neke neophodne hitne poslove. S druge strane, opozicija je kritikovala to što se stalno priča o smanjenju broja radnika, a zapravo se to ne primenjuje. Još više je zamerila što i posle nekoliko godina aktuelna vlast nije započela najavljenu reorganizaciju uprave kako bi bila efikasnija u službi građana.

O ostalim tačkama dnevnog reda skoro da nije bilo rasprave.

Odbornici su odlučili da se iz budžetske rezerve Gradskom saobraćajnom preduzeću prebaci dodatnih 20 miliona dinara za tekuće subvencije, tako da će ove godine gradski prevoznik ukupno dobiti 200 miliona dinara po ovom osnovu. Ovih 20 miliona dinara GSP će iskoristiti za kupovinu goriva.

Takođe, Skupština je izmenom programa poslovanja odobrila GSP-u da zaposli 35 radnika na određeno zbog povećanja obima posla. Sa ovim povećanjem, GSP će imati 145 zaposlenih na određeno, a ukupno ovo preduzeće će na kraju godine imati 1.245 radnika, što je za osmoro manje nego na početku 2017.

Razlog za poslednji prijem je odlazak zaposlenih iz preduzeća, prvenstveno vozača koji dobijaju posao u inostranstvu, pa je tako, kako se navodi, nedavno iz GSP-a otišlo 45 radnika.

Odbornici su odlučili i da se tokom 2018. godine iz budžeta Grada pokriva 80 odsto troškova boravka dece u vrtićima, dok bi roditelji i dalje plaćali 20 odsto.

Doneta je i odluka da Grad sam sebe oslobodi plaćanja obaveze doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta u visini od 82 miliona dinara, kako bi mogla početi gradnja 276 stanova u tri zgrade u Ulici vojvode Putnika u Veterniku, koji su namenjeni izbeglicama.

Skupština je usvojila i niz kadrovskih odluka. Tako je konstatovana ostavka direktorke Apotekarske ustanove Novi Sad Nade Ilić (LSV) i na njeno mesto imenovan dosadašnji predsednik Upravnog odbora Gojko Vujnović (LSV), koji je prethodno podneo ostavku u UO. Novi član UO Apoteke je Nataša Rašeta.

Do rokade je došlo i u Nadzornom odboru "Stana", gde je Nenad Tomašević (POKS) sa mesta predsednika prešao na mesto člana, a novi predsednik je Stefan Stević (SNS). Ljubomir Stanišić (POKS) koji je podneo ostavku na mesto člana NO u "Stanu" sada prelazi na mesto člana NO u JKP "Čistoća", umesto Milice Čolić (POKS).

O ostalim odlukama koje su donete na sednici Skupštine grada pročitajte više u ove dve vesti 1 i 2.

Dodajmo i da se tokom sednice desio kvar na mikrofonu na govornici, zbog čega je umalo došlo do prekida u radu, ali su kvar zajednički popravili član Veća Aleksandar Kravić i odbornik SRS Lazar Kanjerić.

  • d

    16.12.2017 10:24
    sps
    kako u parking servisu clanovi sps-a rade vec par godina na odredjeno i to na sefovskim mestima
  • Kiklop

    15.12.2017 13:18
    Eh, najvažniji ljudi, šoferi i mehaničari se primaju na određeno ?? A bagra po kancelarijama, savetnici, pomoćnici i pomoćnice, sa velikim platama planduju, ni ne dolaze na posao, a plata leže. Dosta se vozim autobusom i primećujem priučene vozače. Postaje sve gore i gore. Neki ne znaju vrata da otvore i zatvore na vreme, neki nemaju pojma o Novom Sadu, evo juče me je jedan šofer pitao gde je najbolje u Narodnog fronta da se siđe za Limansku pijacu... Jedva se snalaze za volanom, a još i karte prodavati, to je mislena imenica...
  • 100%Таксиста

    15.12.2017 12:30
    ПС
    Ми возимо џабака, па ГСП губи, а Градоначелник нам весели преко нас чува Социјални мир. Не дај боже да се деси да свакодневно на посао не могу да оду Новосађани, МУКА бр 1.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.