Incident iznad Sirije, učestvovali ruski i američki avioni

Američki borbeni avion F-22 u sredu je u znak upozorenja ispalio projektile nakon što su dva ruska aviona Su-25 ušla u zonu bez sukoba u vazdušnom prostoru Sirije istočno od reke Eufrat, javlja "Rojters". Moskva saopštava da je ruski avion Su-35 najurio američkog lovca koji je ometao ruske avione.

Prema rečima američkog zvaničnika, u incident su bila uključena dva američka aviona F-22 i ruski avioni, prenosi Rojters.

Ipak, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije javlja da je Su-35 najurio američki F-22 koji je ispaljivao infracrvene mamce i time ometao ruske avione za blisku podršku SU-25.

"Dva Su-25 aviona su 13. decembra bila u pratnji humanitarnog konvoja, nedaleko od grada Majadin (na zapadnoj obali Eufrata). Sa istočne obale približio se američki lovac F-22. Ispaljivanjem IC mamaca, F-22 je smetao ruskim avionima. Ruski lovac Su-35 , koji je leteo na visini od 10.000 metara, brzo je presreo američki avion, nakon čega je F-22 napustio područje", navodi se u saopštenju MSP-a.

Ministarstvo je dodalo da su navodi u Zapadnim medijima da je F-22 presreo ruske avione u Sijriji samo želje i snovi određenih medija u SAD i Velikoj Britaniji.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво